Fasiliti sekolah-sekolah tahfiz di bawah PITAS dinaik taraf, warga tahfiz bersyukur atas keprihatinan DMAGIA

April 14, 2021
Oleh Lynn Mazlina

KEISTIMEWAAN Ramadan seperti ganjaran pahala berlipat kali ganda dan keampunan Allah SWT yang terbuka luas, menjadikan bulan itu dinanti-nantikan umat Islam di seluruh dunia.

Justeru, ramai antara kita mengambil peluang itu dengan berebut-rebut melakukan amal kebajikan tanpa jemu.

Mengambil keberkatan bulan yang mulia itu, syarikat pengeluar dan pemasar rangkaian produk makanan kesihatan, DMAGIA Sdn Bhd melaksanakan beberapa program khidmat masyarakat bersama pihak Persatuan Institusi Tahfiz Anak Selangor (PITAS).

"Dengan rasa prihatin atas cabaran pandemik COVID-19, pihak syarikat memahami kepentingan untuk memastikan keperluan pendidikan dan fasiliti sekolah-sekolah Tahfiz di Selangor untuk berjalan dengan sempurna.

Justeru, sebagai permulaan, kami telah mengambil langkah inisiatif dengan melaksanakan Program Ramadhan dan Raya bersama Tahfiz Nurtareem di Tanjong Karang, Selangor dalam usaha membantu mengumpul dana bagi tujuan menaik taraf fasiliti sekolah ini," kata DMAGIA dalam satu kenyataan baru-baru ini.

Program tersebut adalah simbolik bagi memulakan kerjasama antara pihak DMAGIA dan PITAS dalam membantu mereka mengumpul dana secara online bagi melaksanakan segala urusan sekolah-sekolah tahfiz di bawah kelolaan PITAS mengikut keperluan tertentu.

Iklan

Antara fokus utama adalah menaik taraf pembangunan fasiliti tahfiz di Selangor.

Serentak dengan itu, DMAGIA berkata, mereka mengambil kesempatan dengan memperkenalkan rangkaian produk baharu jenama itu iaitu DMAGIA Dietmealz Kurma, DMAGIA Nutri360 (minuman kolagen) dan Snow360 (penjagaan kulit).

Iklan

Produk lain terdiri daripada DMAGIA Premium Colombian Arabica Coffee, Black Ginger Honey Plus Chewy Bites (makanan kesihatan) dan DMAGIA Aura Bioheat (losyen serbaguna).

 

"Pengenalan produk-produk itu sekali gus membuka peluang niaga kepada seluruh masyarakat untuk menjana pendapatan melalui penjualan," kata kenyataan itu lagi.

Untuk maklumat lanjut, layari laman web www.dmagia2u.com atau Facebook dmagia_official dan Instagram dmagia.official.

About Lynn Mazlina

Biodata Penulis