Article Terkini Dari Penulis

    Azma ML

    Priyanka Chopra, Nick Jonas dedah wajah anak, comelnya Malti Marie!

    PASANGAN selebriti Nick Jonas dan Priyanka Chopra Jonas mendedahkan wajah anak sulung mereka, Malti Marie Chopra Jonas, 1, buat kali pertama. Malti Marie muncul kali...

    Pendapatan RM71 juta, pengasas Upin & Ipin, Les’ Copaque saluran YouTube Malaysia pertama capai 10 juta langganan

    SIAPA tidak kenal watak Upin & Ipin, sejak muncul di televisyen pada tahun 2007, ia muncul sebagai siri animasi yang mendidik anak-anak. Diterbitkan oleh Les'...

    Eksekutif akaun kini pengusaha bakeri, 9 tahun Norliyana cipta nama Dinda Delights hingga dikenali

    DAHULU bekerja sebagai eksekutif akaun, Norliyana Harun tidak menyangka melangkah jauh membina jenama bakeri Dinda Delights. Sebut sahaja Dinda Delights, orang-orang Shah Alam tentu familiar...

    Lebih 1,200 share, resipi Aiskrim Soda Sakura tular, sedap dan berais halus

    AISKRIM Malaysia memang mengimbau nostalgia dan kegemaran ramai. Pelbagai perisa boleh dibuat sendiri di rumah. Lebih-lebih lagi kalau cuaca panas, memang larislah. Trend aiskrim homemade...

    Mudah je cara masak sambal bilis garing, sedap dan tahan lama

    SAMBAL bilis garing memang sedap. Makan dengan nasi panas pun sudah cukup menyelerakan. Bagi mereka yang suka makan ‘kering-kering’ dan travel jauh, sambal bilis garinglah...

    Genius! Budak 3 tahun ahli Mensa termuda UK, suka buat Matematik sampai berdarah hidung, kira 1-100 dalam 7 bahasa

    GENIUS! Kanak-kanak, Teddy Hobbs menjadi ahli ahli termuda dalam persatuan IQ tinggi global iaitu Mensa. Mempunyai tahap kecergasan minda (IQ) 139/160, si comel itu...

    Kelahiran Ipoh, Miss Malaysia 1983, 15 info menarik Michelle Yeoh rakyat Malaysia pertama tercalon Pelakon Wanita Terbaik Oscar

    KELAHIRAN Ipoh, Perak, bintang Hollywood Tan Sri Michelle Yeoh muncul sebagai rakyat pertama tercalon Pelakon Wanita Terbaik Anugerah Oscar. Oscar yang merupakan majlis anugerah Amerika...

    Tahu hamil selepas PRU15, Nurul Izzah kongsi berita duka keguguran

    HAMIL selepas Pilihanraya Umum ke-15 baru-baru ini, bagaimanapun puteri sulung Perdana Menteri, Nurul Izzah Datuk Seri Anwar, 42,  baharu sahaja keguguran. Naib Presiden Parti Keadilan...

    Masya-ALLAH! 5 lelaki jejak hijrah Rasulullah, jalan kaki 16 hari, 547km Makkah ke Madinah

    ISTILAH hijrah merujuk kepada perjalanan Rasulullah SAW pada tahun 622 Masihi dari Makkah ke Madinah meneruskan penyebaran Islam susulan ancaman orang Arab Quraisy ketika...

    Teringin nak gambar ada tangan, permintaan lelaki OKU sentuh hati warganet, ketulusan cinta isteri dipuji

    TERINGIN memiliki gambar dengan tangan yang sempurna, demikian kongsi Nor Aika Masor tentang permintaan suami tercinta, Mohd Jafri Daud. Foto pemuda kurang upaya (OKU) berbaju...

    Baca Lagi

    Berkat jual air jagung, Amir Raja Lawak beli Alza, nombor plat jadi perhatian

    PELAWAK Amir Raja Lawak memberikan inspirasi apabila membeli kenderaan pelbagai guna (MPV) Perodua Alza berkat jualan air jagung Amirreka. Pemilik nama...

    Bukan hanya makanan ringan, ini 12 manfaat makan kuaci

    Bukan hanya makanan ringan, ini 12 manfaat makan kuaci KUACI selalu menjadi pilihan makanan ringan ketika menonton TV. Selalu bila...

    Jadi ratu bila bersama lelaki tepat, wanita kongsi pengalaman pahit kahwin muda 14 tahun, beri anak susu pekat manis

    WANITA itu cantik di tangan lelaki yang tepat. Demikian kata-kata warga maya melihat perubahan wanita ini yang tular. Perkongsian...

    Minyak wangi murah pun okey!

    Minyak wangi murah pun okey! Syahirah X Sinar Harian membawakan sampel wangian Syahirah Vitalis untuk dinilai sendiri oleh warga kampus....

    Nampak lazat! Ayam masak kicap kering versi doktor ini raih 41 ribu share wajib dicuba

    Nampak lazat! Ayam masak kicap kering versi doktor ini raih 41 ribu share wajib dicuba MASAKAN berasaskan ayam memang selalu...

    Ini petua rumah tangga kebal elak ‘disondol’, point nombor 5 suami wajib buat

    Ini petua rumah tangga kebal elak 'disondol', point nombor 5 suami wajib buat RUMAH tangga yang bahagia adalah impian setiap...

    ‘Kak Long dah tak ada…’- Warganet pilu wanita pejuang kanser dinding rahim meninggal dunia, Kay setia di sisi

    KAK LONG, pejuang kanser rahim sering muncul di laman sosial TikTok bersama rakan, Kay Rashid yang setia menjaga. Keakraban...

    Promosi nasi lemak 90 sen, ada anggap tawaran Pak Mat Western Cafe sekadar gimik. Wanita ni kongsi penjelasan!

    Promosi nasi lemak 90 sen, ada anggap tawaran Pak Mat Western Cafe sekadar gimik. Wanita ni kongsi penjelasan! BARU-BARU ini,...

    Sedekah paling afdal berilah kepada adik-beradik susah, paling tinggi kedudukan

    Sedekah paling afdal berilah kepada adik-beradik susah, paling tinggi kedudukan SEDEKAH adalah suatu amalan yang sangat mulia di sisi Islam. Setiap...

    2 beradik melecur singki meletup dipercayai angkara asid diguna jiran, 8 info wajib tahu sebelum guna

    PENGGUNAAN asid mencuci singki dapur oleh jiran membawa musibah kepada dua adik beradik heboh diperkatakan. Kemalangan yang berlaku di...

    5 destinasi hotel viral dengan keunikan kolam renang, lokasi nombor 1 memang kena pergi

    SETIAP kali merancang untuk staycation mana-mana hotel idaman, pasti fasiliti kolam renang menjadi antara kriteria penting. Bagi mereka yang memiliki...

    Jodoh tak panjang, ini perkara penting buat pasangan bercerai ambil tahu

    Jodoh tak panjang, ini perkara penting buat pasangan bercerai ambil tahu DALAM kehidupan, ada banyak perkara yang kita tak mahu,...