Article Terkini Dari Penulis

Zaiton Manaf

Gadis ini cipta sejarah jadi peserta ratu cantik bertanding dengan wajah tanpa solekan

FINALIS Miss England mencipta sejarah apabila menjadi satu-satunya peserta ratu cantik yang bertanding tanpa memakai sebarang solekan. Dengan keyakinan yang dibawanya itu, Melisa Raouf yang...

Sempena hari jadi ke-100, nenek miliki impian ‘rare’ mahu ‘diberkas’ polis. Ini yang terjadi

SEORANG wanita yang juga nenek berusia 100 tahun berjaya memenuhi impiannya untuk 'diberkas' polis. Memetik artikel yang disiarkan portal LadBible, impian 'rare' warga emas berkenaan...

‘Harumkan nama negara, raih anugerah antarabangsa.’ Alena Murang satukan bangsa menerusi muzik dan seni

BERDARAH kacukan Dayak-Kelabit, namun empunya diri cukup kuat mengagungkan tanah tumpah darahnya dengan memperjuangkan muzik etnik Kelabit dan Kenyah. WAJAH Pan Asian yang dimilikinya cukup...

Gelagat wanita ini rakam acara lipat kain empat bakul untuk ‘Sukan Olimpik’ bikin ramai terhibur

LIPAT kain antara aktiviti atau rutin harian kaum ibu di rumah. Kadangkala datang mood 'malas', dibiarkan sahaja. Akhirnya menimbun tinggi. Pening kepala dibuatnya kan sebab...

Tak kalah bergaya, ini selebriti wanita popular paling stail di KLFW 2022, nombor 7 paling rare dan unik!

KUALA Lumpur Fashion Week 2022 (KLFW 2022) baru sahaja melabuhkan tirainya beberapa hari yang lalu. Begitupun auranya masih lagi terasa. Acara berprestij itu yang diadakan...

Demi langsaikan hutang, ibu ini sanggup jual anak dengan harga RM21K

DEMI melunaskan hutang, seorang ibu tergamak menjual anak lelakinya berusia tujuh tahun dengan harga £4,000 (RM21,730). Menurut Daily Star, kejadian yang berlaku di Rusia itu...

Kembali bersatu! Ini wajah terkini Tan Ho Ming dan Ummi Khazriena yang viral iklan merdeka 15 tahun lalu

MASIHKAH anda ingat dengan iklan merdeka yang bertajuk Tan Hong Ming Dilamun Cinta sekitar tahun 2007 yang dibintangi dua kanak-kanak kecil? Selain kecomelan dan terhibur...

Bau busuk bongkar kes wanita tikam, kerat dan rebus mayat suami di dalam periuk

TIKAM, kerat dan rebus mayat suami sendiri. Demikian perbuatan yang cukup mengerikan dilakukan oleh seorang wanita. Suspek kini ditahan polis selepas didakwa membunuh dan memasak...

Demi ibu tercinta, Jennifer Lopez dan Ben Affleck sepakat batalkan majlis resepsi perkahwinan

PASANGAN selebriti terkenal dunia, Ben Affleck, 50 dan Jennifer Lopez, 53, yang sepatutnya diraikan dalam satu majlis resepsi khas mengambil keputusan membatalkan hasrat tersebut...

‘Elegan gaya Victoria.’ Wanita ini kongsi deko rumah ala farm house. Luas, kemas dan selesa!

KONSEP Modern Victorian Farm House di sebuah kediaman dua tingkat yang terletak di Shah Alam, Selangor berjaya menyuntik elemen kedesaan Inggeris. Bukan sahaja melatari ruang...

Baca Lagi

‘Pergilah abang, sayang dah reda. Lepas ni dah tak dengar abang cakap terima kasih’- Siti Aisyah

"Lepas ni, bertambah satu tarikh duka untuk sayang dan anak-anak abang. 23 April 2024 hari pemergian abang untuk selama...

Tapestri dan naratif seni batik, selami warisan tekstil Malaysia menerusi IKAT 2.0 edisi Pulau Pinang

TAPESTRI secara literalnya adalah kain yang dihiasi dengan gambar atau pola yang kompleks, sering kali digunakan sebagai dekorasi dinding...

Norjuma didakwa atas lima pertuduhan, cederakan tiga individu, lakukan khianat

BEKAS personaliti televisyen Norjuma Habib Mohamed dihadapkan di empat Mahkamah Majistret atas tiga pertuduhan menyebabkan kecederaan ke atas tiga...

Ensefalitis: Keradangan otak akibat jangkitan. Benarkah gaya hidup atau stres jadi punca? Pakar ini kongsikan penjelasan

SECARA global, dianggarkan sejumlah 1,444,720 kes dan 89,900 kematian dicatatkan akibat ensefalitis atau keradangan otak pada 2019. Menurut Johns Hopkins,...

10 tahun kahwin, Syafiq Yusof dedah rahsia rumah tangga bahagia. ‘Mak ayah nasihat, jaga & setia pada isteri’

MUNGKIN tidak keterlaluan andai dikatakan tahun ini sekali lagi Syafiq Yusof mencipta fenomena menerusi filem Sheriff. Manakan tidaknya, dalam tempoh...

Grab diskaun kaw kaw sempena minggu gaji, ini 5 item terbaik dijual pada harga RM25 jer

SEMPENA minggu gaji, Shopee menawarkan pelbagai tawaran harga menarik untuk semua jenama terkemuka di dunia. Bukan satu, tapi lebih ribuan...

Bapa Komander Muhamad Amir anggap anak ‘pergi’ sebagai wira negara. ‘Setiap tahun sertai Hari TLDM, tak sangka semalam terakhir’

'TIADA apa perlu dikesalkan, anak saya pergi sebagai wira negara.' Demikian luahan sayu Mohamad Borak, 71, bapa kepada Komander Muhamad...

Yassin Senario kongsi gambar raya sekeluarga raih perhatian.’Dah besar panjang, segak dan lawa anak-anak, isteri pun cantik’

PELAKON dan pelawak popular, Yassin Senario jarang mendedahkan kehidupan peribadinya terutama sekali yang membabitkan isteri dan anak-anak. Bagi yang mengenali...

Jasad cuma cedera di kepala, Nurfarahimi bakal tamatkan perkhidmatan beberapa bulan lagi, luah teringin naik helikopter sebelum pencen

NEGARA berduka kehilangan 10 perwira negara dalam nahas melibatkan dua buah helikopter di dua helikopter Tentera Diraja Malaysia (TLDM). Salah...

Pengasas Mustika Ratu, Ibu Mooryati Soedibyo meninggal dunia pada usia 96 tahun

PENGASAS syarikat perubatan herba dan kecantikan terkenal Indonesia Mustika Ratu, Mooryati Soedibyo meninggal dunia pada Rabu. Pergi pada usia 96...

‘Tahun ini beraya tanpa mama dan kakak.’ Kaka Azraff akui sambutan Aidilfitri tahun ini ‘kosong’

  "SEPATUTNYA raya tahun ini tanpa mama, tapi jadi tanpa mama dan kakak." Demikian ungkapan penyanyi, Kaka Azraff yang tidak dapat...

Ikatan 9 tahun terlerai, Adira dan Datuk Red bercerai talak satu

IKATAN perkahwinan penyanyi, Adira Suhaimi dan suami, Datuk Seri Adnan Abu akhirnya terlerai selepas sembilan tahun bersama. Adnan atau lebih...