BUKAN hanya wanita jer, golongan lelaki pun suka dengan warna pink.

Tak kisahlah dari segi pemakaian atau aksesori, rona tersebut menjadi kesukaan ramai.

Disebabkan itu, ramai pengusaha kafe yang teruja untuk menterjemahkan nuasa merah jambu pada dekorasi dalaman dan makanan.

Pinggan, mangkuk pun semuanya serba pink.

Satu faktor yang boleh membuatkan ramai tak sabar nak pergi adalah disebabkan boleh berswafoto dengan sepuas-puasnya.

pink kafe

Bolehlah kan jadi konten di laman sosial seperti TikTok ataupun Instagram.

Biasanya memang akan ada ruang atau spot instragrammable disediakan khas untuk pelanggan.

Kalau makanan yang disediakan best, lagilah ramai datang kerumun. Silap-silap kena beratur panjang.

pink kafe

Tinjauan SinarPlus di media sosial mendapati, aura kafe hipster pink memang menyengat, malah mereka mempunyai peminatnya sendiri.

Selain menjadi destinasi untuk me time, premis dengan reka bentuk moden dan simple telah dijadikan tempat reunion rakan-rakan dan ahli keluarga.

Berikut lima lokasi kafe di sekitar Kuala Lumpur (KL) dan Selangor yang menjadi tumpuan ramai. Kalau berada berhampiran, bolehlah singgah:

pink kafe

1. Zalynz Oven Kafe
Alamat: No 10 Jalan Cendana 3/13B, Seksyen 3, Shah Alam, Selangor
Waktu operasi: 10 pagi hingga 7 malam
Menu signatur: Nasi daging harimau menangis
Facebook: Zalynz Oven
Instagram: @zalynz_oven

Baca juga Misi jalan-jalan cari makan buat si kecil, 5 kafe lengkap playground mampu buat mereka teruja

pink kafe

2. Ninja’s House Café
Alamat: 26-1, Jalan Eco Majestic 10/1B, Eco Majestic, Semenyih, Selangor
Waktu operasi: 8.30 pagi hingga 8 malam
Menu signatur: Asam Pedas Ninja, English Big Breakfast VS Ninja Chicken Grill
Facebook: Ninja’s House
Instagram: @ninjashouse

Baca juga Kafe atas bumbung jadi lokasi romantik, bajet bawah RM100 dan bonus spot ‘Instagrammable’

pink kafe

3. Therefore Cafe
Alamat: Lot 02-G, Menara Symphony, No. 5, Jalan Professor Khoo Kay Kim, Seksyen 13, Petaling Jaya, Kuala Lumpur
Waktu operasi: 9 pagi hingga 10 malam
Menu signatur: Pad Kra Pow Nachos
Facebook: Therefore
Instagram: @therefore.cafe

Baca juga Sesi ‘me time’ tanpa gangguan, 5 kafe istimewa ini memang sesuai jadi port wanita tenangkan fikiran

pink kafe

4. La Fleur x Uniqorn
Alamat: Sunway GEO Avenue, Jalan Lagoon Selatan, Bandar Sunway, Kuala Lumpur
Waktu operasi: 12 tengah hari hingga 10 malam
Menu signatur: Pelbagai pencuci mulut
Facebook: Uniqorn

Baca juga Kafe viral dalam kebun, 5 lokasi sajikan menu signatur unik segar dari ladang

pink kafe

5. Pinggan Puteh
Alamat: 30G, Jalan Kristal K7/K, Seksyen 7, Shah Alam, Selangor
Waktu operasi: 12 tengah hari hingga 11 malam
Menu signatur: Lontong rendang
Facebook: Pinggan Puteh
Instagram: @pingganputeh

Baca juga Stail warung orang dulu-dulu, 5 kafe unik wajib diserbu peminat kopi

Rasanya cuti hujung minggu ni banyak dapur yang tak berasap,kan?

pink kafe

Apa kata jika tiada plan ke mana-mana, bolehlah singgah kafe yang disenaraikan untuk pengalaman baharu.

Okey! Selamat berhujung minggu.

Layari portal SinarPlus untuk info terkini dan bermanfaat!

Jangan lupa follow kami di TwitterInstagramYouTube & Tiktok SinarPlus. Join grup Telegram kami DI SINI untuk info dan kisah penuh inspirasi