REVOLUSI swafoto melangkaui sempadan! Apa tidaknya, Huawei menonjolkan ciri terbaharu yang mampu menampakkan diri lebih ramping.

Siapa tidak mahu nampak cantik dan langsing dalam gambar, bukan? Itulah yang cuba ditonjolkan dalam Huawei Nova 7i. Jenama itu bakal menembusi pasaran Malaysia pada esok hari.

Dengan ciri sofistikated itu tidak mustahil bakal digilai ramai kerana berfungsi menjadikan gambar lebih shed secara semula jadi atau mencipta video menyeronokkan bersama insan tersayang.

Tidak dinafikan, pertama kali Huawei memperkenalkan siri Nova, ramai peminat jenama itu teruja dengan inovasi dua kamera swafoto. Sudut menakjubkan mampu diberikan, selain ciri panggilan video, Meetime yang lebih keterhadapan.

Di sebalik kamera yang bukan sekadar generik, ia menawarkan video swafoto dengan ciri tambahan seperti pelekat label (stickers), turas (filters) dan kesan khas tanpa perlu memuat turun aplikasi lain.

Sama ada TikTok atau video Instagram, ciri tambahan unik itu boleh berfungsi efisien semudah ABC lebih-lebih lagi jika semuanya berintegrasi bersama kamera resolusi definisi tinggi (HDR).

HUAWEI Nova 7i
SELAIN skrin LCD LTPS IPS 6.4 inci, paparan tersebut memiliki nisbah ke badan 83.5 peratus dengan resolusi 1080 X 2310 piksel dan ciri pengimbas cap jari pada telefon bagi meningkatkan sekuriti

Dalam satu kenyataan, Huawei berkata, spesifikasi canggih pada kamera bahagian belakang didatangkan dengan quad 48 mega piksel (mp) yang merangkumi ciri HDR ultra luas dengan saiz 26 milimeter F/1.8.

Iklan

“Ciri sofistikated itu membolehkan penyerapan lebih banyak cahaya meskipun bergambar atau merakam video dalam keadaan tempat yang gelap. Cukup menarik jika merakam gambar pada waktu malam!

“Selain skrin LCD LTPS IPS 6.4 inci, paparan tersebut memiliki nisbah ke badan 83.5 peratus dengan resolusi 1080 X 2310 piksel dan ciri pengimbas cap jari pada telefon bagi meningkatkan sekuriti,” katanya.

Iklan

Bukan sahaja didatangkan dengan pemprosesan serba baharu, octa-core HiSilicon Kirin 810, peranti jenama China itu turut digandingkan dengan 8GB RAM dan 128GB memori dalaman serta menyokong slot kad memori nano sehingga 256GB.

Nova 7i juga memiliki ciri pengecas super 40 watt yang memberikan 70 peratus bateri.