HomeTagsLemang

lemang

4,500 share, cara mudah buat lemang cawan, tak perlu buluh, jimat duit & masa

LEMANG menjadi juadah mesti ada pada hari raya. Keenakan pulut yang dimasak bersama santan dan garam memang menjadi igauan. Ditambah pula dengan aroma daun pisang,...

Resipi Chicken Perattal ni ringkas jer, tapi memang sedap. Patutlah viral sampai 59,000 share

LIHAT gambar pun sudah buat ramai tertarik nak mencuba resipi Chicken Perattal ni, kan? Bersempena Ramadan bakal menjelang tidak lama lagi, pasti ibu-ibu insan yang...

Berat badan naik mendadak masa raya, jangan risau ini kaedah paling ‘win’ untuk praktikkan

SEPANJANG sebulan berpuasa pasti ada antara kita yang berjaya mengurangkan berat badan, tetapi persoalannya mampukah ia bertahan sehingga lepas Syawal? Juadah enak seperti lemang, ketupat...

Lemang tak habis boleh buat keropok rangup, kudapan sekeluarga!

KALAU tak habis makan lemang, jangan biarkan sampai basi. Kalau tak larat makan, lama-lama akan menjadi keras dan akhirnya dibuang. Jadi sebelum perkara itu berlaku,...

Viral masak lemang di dalam tin, KKM tegaskan TIDAK SELAMAT!

BERIKUTAN tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang berkuatkuasa sejak 18 Mac lalu dan berkemungkinan sehingga Aidilfitri, rata-rata masyarakat mula runsing memikirkan tentang juadah yang...