HomeTagsRumah

rumah

Perkongsian rumah kebun Shiera Ijoy, lengkap dengan jakuzi tepi sungai buat ramai kagum. ‘Cantik & minimalis.’

TENANG dan cukup mendamaikan mata memandang rumah kebun milik penyampai radio dan pelakon terkenal, Shiera Ijoy yang berkonsepkan rustik kontemporari. Dekorasi yang pastinya menjadi pilihan...

Black Hanifah kongsi video kediaman buat ramai teruja. ‘Cantik & kemas, tenang je tengok laman. Syurga dunia.’

Penyanyi Black Hanifah baru-baru ini berkongsi sepotong video yang memaparkan ruang dalam kediamannya yang sangat cantik dan mendamaikan. Pelantun lagu Teman Pengganti itu sebelum ini...

‘Sebelum kahwin beli aset dulu.’ Bertahun menanti, impian Sweet Qismina miliki rumah sendiri tercapai

MEMBUKA lembaran baharu 2024, pelakon Sweet Qismina dan suami melahirkan rasa terharu dan sebak apabila impian untuk memiliki kediaman sendiri akhirnya tercapai. Menerusi satu hantaran...

‘Confirm cantik. Alhamdulillah rezeki anak-anak.’ Zahirah MacWilson kongsi progress rumah impian buat warga maya teruja!

KONTROVERSI yang membabitkan pelakon terkenal Zahirah MacWilson dan suami baru-baru ini langsung tidak berbekas di hati mereka. Mengambil pendekatan berdiam diri tanpa mengeluarkan sebarang maklum...

Cara mudah & jimat tanggalkan wallpaper tanpa jejaskan cat di dinding. Hanya sembur dengan dua bahan ini jer!

WALPPAPER atau kertas dinding suatu ketika dahulu menjadi trending dalam dekorasi rumah. Malah, sehingga kini, ia masih lagi mendominasi dan menjadi pilihan sesetengah orang untuk...

Rumah flat tapi dekorasi macam kondominium, ibu muda ini bijak buat ruang nampak mewah

Rumah flat tapi dekorasi macam kondominium, ibu muda ini bijak buat ruang nampak mewah CANTIKNYA bila menatap hasil dekorasi seorang ibu muda yang juga influencer...

Trik susun langsir eyelet nampak sekata, DIY guna cawan pastik jer. Mudah & jimat, mata pun tak sakit!

LANGSIR jenis eyelet atau lubang biasanya menjadi pilihan mereka yang simple tetapi moden. Jahitan pada langsir jenis itu ringkas, kemas dan praktikal. Itu antara faktor...

Inspirasi dekor dapur sempit untuk rumah sewa tanpa kabinet. Tak mewah namun cantik, kemas & praktikal

KEMAS, cantik dan praktikal ruang dapur yang dipertontonkan menerusi kediaman kecil ini. SinarPlus tertarik melihat dekorasi yang dihasilkan oleh pemiliknya, Siti Hasliza Mat Yasin. Kreatifnya beliau...

Rupanya ramai tak tahu cara pasang kembali cangkuk langsir lepas cuci. Cukup mudah dan pantas, guna marker pen jer

SETIAP kali anda ingin mencuci langsir di rumah, pasti berdepan dengan masalah mahu memasangnya kembali. Sudahlah mahu menanggalkannya mengambil masa. Lebih-lebih lagi  bagi yang menggunakan...

Ini 5 kedai perhiasan rumah yang boleh transformasikan kediaman lebih cantik, tampak elegan sekelip mata

MENJADI impian setiap orang untuk memiliki kediaman yang lengkap dengan dekorasi memukau pandangan dan susun atur perabot yang menarik. Hati pasti akan terasa tenang dan...