HomeTagsStayathome

    stayathome

    5 tip berguna sebelum mahu gunting rambut sendiri di rumah

    PANDEMIK koronavirus nampaknya masih berlarutan. Seperti kata Menteri Kesihatan, Datuk Sri Dr Adham Baba, kita tiada pilihan selain terpaksa hidup bersama virus Covid-19 ini. Meskipun...

    6 kriteria penamatan PKP, bersediakah kita?

    KITA semua sedia maklum, sudah sebulan lebih kita di dalam fasa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Perlu diketahui bahawa, dengan keadaan dan persekitaran kini, bersediakah kita...

    Covid-19: Kecoh, guna kunyit pula…

    MESKIPUN setiap hari adanya kes kematian akibat Covid-19, orang ramai diingatkan agar tidak mudah untuk berkongsi atau mempercayai apa-apa tip tidak sahih berkait dengan...

    Engkau Adiwiraku, buku cerita kanak-kanak berhadapan Covid-19

    MINGGU lalu, pihak Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) dengan kerjasama 50 badan organisasi telah menerbitkan satu buku cerita khas untuk kanak-kanak. Buku cerita tersebut bertujuan untuk...

    Tepis persepsi duduk di rumah tidak perlu berias cantik        

    MENELITI perkongsian di dinding Facebook, majoriti rakan wanita penulis tidak sabar untuk ke salun rambut sebaik sahaja Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) berakhir. Ada yang ingin...

    Selamatkah plastik dan bungkusan makanan yang dipesan secara online?

    UMUM mengetahui, sejak arahan untuk duduk di rumah kini, semakin ramai yang membuat pesanan makanan secara online. Tapi… kerisauan muncul di fikiran orang ramai kerana...

    Resipi homemade pizza comel

    TERINGIN nak makan piza? Tapi tak boleh keluar sebab tengah covid-19? Jangan risau anda buat je piza sendiri kat rumah. Mudah dan sedap. Bahan-bahan: Roti Sos prego...

    Buat roti canai homemade, mudah jer rupanya…

    ROTI canai adalah salah satu makanan yang wajib bila sarapan. Kalau dapat pekena roti canai di kedai mamak sekarang ini kan best! Tapi sejak...

    ‘Ubat’ terbaik bagi membendung Covid-19

    SEHINGGA semalam, Malaysia telah merekodkan 22.18 peratus iaitu 2,908 kes dengan 45 kematian. Kongsi Majlis Keselamatan Negara (MKN), salah satu ubat yang mampu membendung penularan...

    5 filem Korea tentang kekeluargaan yang wajib best ditonton

    RAMAI yang skeptikal bila dengar tentang filem Korea. Filem Korea tidak selalunya tentang percintaan antara lelaki dan wanita. Ada banyak juga filem Korea yang...