Roti potong jejari, mudah bikin, kenyang dan sedap

Iklan
Untitled design - 2020-06-17T164825.740

LAZIMNYA roti putih kosong dimakan bersama minuman panas, disapu jem atau mentega mahupun dibuat roti telur.

Nak bikin karamel agal leceh dan mungkin ambil masa. Jika hendak makan begitu saja, rasa bosan pula.

Iklan
Iklan

Jika itu yang korang rasakan apa kata cuba roti potong jejari, mudah, kenyang dan sedap ini. Cara pembuatannya tak rumit.

Kalau dah bikin, boleh terus ngap! Tak payah tungguh-tunggu..

Iklan

Makan pula panas-panas. Nak makan bila-bila masa pun boleh terutamanya untuk minum petang.

Jejari Roti Salut Tepung

Iklan

Bahan-bahannya:

- Roti dipotong jejari

- Tepung Bestari

Cara-caranya:

Tepung Bestari dibahagikan kepada dua bekas

1 bekas bancuh dengan air (cair seperti nak buat goreng pisang tu)

1 bekas tuang tepung je

Jejari Roti tadi salut dengan bancuhan tepung dulu baru salut tepung kering.

Panaskan minyak, goreng sehingga garing. Siap!

Selamat mencuba...

Kredit: Yusreena Said Yusz