Kejutan hari lahir bertukar tragedi, pelajar lelaki ini maut selepas dicampak ke kolam & terkena renjatan elektrik

No Image Caption
A
A
A

SEORANG pelajar lelaki di sekolah menengah atas (SMA) Negeri 1 Cawas, daerah Klaten, Jawa Tengah, Indonesia dijemput ajal ketika menyambut hari kelahirannya.

Mangsa yang dikenali sebagai Fajar Nugroho,18 dikatakan berkumpul bersama rakan Organisasi Siswa Intrasekolah (OSIS) sekitar 30 orang.

Menurut laporan media tempatan, kesemua berkumpul pada hari Isnin lalu untuk pembahagian tugas bagi mendapatkan tajaan pertandingan memperkembangkan pencapaian, minat dan bakat pelajar pada 25 Julai 2024.

Pada saat pembahagian tugas dijalankan, ada dalam kalangan mereka mengetahui mangsa akan menyambut hari ulang tahun pada hari tersebut dan ingin membuat kejutan kepada beliau.

Malang tidak berbau. Selesai menunaikan solat Zuhur, mangsa dilemparkan tepung sebelum dicampak ke dalam kolam sekolah oleh rakan-rakannya.

No Image Caption

Ketika berada di dalam kolam itu, Fajar cuba menyelamatkan diri untuk naik ke atas. Namun, belum sempat sampai ke permukaan, mangsa dikatakan terpijak kabel elektrik.

Melihat kejadian tersebut, rakan mangsa sempat mematikan arus eletrik sebelum terjun ke dalam kolam bagi membantu mangsa.

Biarpun berduka dengan kehilangan anak tersayang, namun keluarga Fajar menerima kejadian itu sebagai musibah dan jenazah telah selamat dikebumikan pada Selasa lalu.

Layari portal SinarPlus untuk info terkini dan bermanfaat!

Jangan lupa follow kami di Facebook, Instagram, Threads, Twitter, YouTube & TikTok. Join grup Telegram kami DI SINI untuk info dan kisah penuh inspirasi

Jangan lupa dapatkan promosi istimewa MAKANAN KUCING TOMKRAF yang kini sudah berada di 37 cawangan KK Super Mart terpilih di Shah Alam atau beli secara online di platform Shopee Karangkraf Mall sekarang