Usia muda lagi tapi dah botak? Boleh cuba cara ini!

A
A
A

STRES setiap kali sikat rambut mesti gugur. Bila buka ikatan rambut, ada rambut yang tersangkut pada getah . Lantai pun bersepah dengan rambut.

Rasanya masalah ini dikatakan berlaku kepada setiap wanita. Mesti macam-macam syampu sudah dicuba tapi masih ada lagi yang gugur.

Apatah lagi semakin hari terasa semakin nipis pula rambut yang ada, jika dibiarkan bimbang akan nipis dan akhirnya terlihat botak.

Oleh itu, segeralah cari rawatan atau anda boleh mengamalkan kaedah ini untuk mengurangkan rambut gugur anda.

Bahan-bahan yang diperlukan hanyalah bunga cengkih. Anda perlu masukkan beberapa biji bunga cengkih ke dalam syampu dan boleh guna seperti biasa.

Tidak kisah syampu jenama apa sekali pun, anda boleh menggunakan kaedah ini.

Petua ini banyak digunakan oleh orang Arab selain dapat mengurangkan rambut gugur, ianya juga boleh mendapatkan rambut yang lebat dan sihat, mengurangkan rambut berminyak, kulit kepala gatal dan kelemumur.

Semoga bermanfaat!

Sumber: Fb

Penulis: Fatin Syazwani Mohammed Hanif

Layari portal SinarPlus untuk info terkini dan bermanfaat!

Jangan lupa follow kami di Facebook, Instagram, Threads, Twitter, YouTube & TikTok. Join grup Telegram kami DI SINI untuk info dan kisah penuh inspirasi

Jangan lupa dapatkan promosi istimewa MAKANAN KUCING TOMKRAF yang kini sudah berada di 37 cawangan KK Super Mart terpilih di Shah Alam atau beli secara online di platform Shopee Karangkraf Mall sekarang