BAKAL ditayangkan di pawagam , Tumbal Musyrik merupakan filem pertama terbitan Maxstream Original yang akan ditayangkan di Malaysia selain Thailand, Brunei dan Singapura.

Dalam satu kenyataan, Tumbal Musyrik lakonan Wulan Guritno, Sahilla Hisyam dan Bhisma Mulia ini turut mendapat kerjasama produksi tempatan dan Indonesia, Horizon Film Entertainment, Punnagai Poo Gheetha serta WD Picture.

Produser eksekutifnya, Shahir Sulaiman berkata, dia teruja dan mengharapkan agar Tumbal Musyrik berjaya di pawagam tempatan sementelah jalan cerita dan barisan pelakon yang hebat belaka.

“Saya juga teruja dapat bekerjasama lagi dengan produksi Indonesia apatah lagi, ini filem pertama Maxstream yang akan ditayangkan di Malaysia,” katanya yang turut disertai Rofik Ashari dan Wathin Ciptawan sebagai Produser Eksekutif.

TUMBAL MUSYRIK

Tumbal Musyrik arahan Faozan Rizal dan Bambang Drias mengisahkan Galang yang terpaksa mengambil jalan pintas dengan ilmu hitam untuk mendapatkan gadis idamannya, Resti sehingga tanpa dia sedar, pelbagai akibat dan peristiwa misteri bakal berlaku.

Iklan

Kampung yang dahulunya aman kini menjadi tumpahan darah kesan daripada pengikut syaitan Gunung Srandil yang terpaksa melepaskan tawaran. Kejadian demi kejadian semakin membawa kepada hakikat bahawa Galang adalah orang yang bertanggungjawab untuk semua ini.

Iklan

Filem ini juga bakal ditayangkan di Festival Filem Balinale international pada 9 Jun depan.

Maxstream Original merupakan platform aplikasi layanan streaming video over-the-top pertama Indonesia yang mula beroperasi pada 2018.