[VIDEO] 12 beradik sepakat pembahagian harta pusaka, ramai puji tindakan mereka

A
A
A

LAZIMNYA, apabila berlakunya kematian dalam keluarga, salah satu perkara utama yang akan dibincangkan adalah mengenai pembahagian harta pusaka.

Namun, pada masa kini, ramai yang gagal mengikut hukum faraid. Situasi itu secara tidak langsung menimbulkan persengketaan antara satu sama lain.

Menerusi perkongsian video di TikTok @zakiahpreity, beliau bersama 11 adik-beradik lain berpeluang untuk berkumpul dan mengadakan sesi diskusi di rumah bapa mereka baru-baru ini.

Antara perkara yang dibincangkan adalah mengenai pembahagian harta pusaka ekoran kemergian ibu sejak beberapa bulan lalu.

Menariknya, 12 beradik tersebut berjaya menemui kata sepakat untuk menyerahkan semua harta ibu kepada bapa mereka untuk menguruskannya.

Hasilnya, setiap seorang daripada mereka melafazkan reda pengembalian semua harta masing-masing sambil disaksikan oleh adik beradik lain.

@zakiahprietyReply to @m4t05200 Terima kasih 12bersaudara.Bersatu teguh, bercerai roboh. ##12bersaudara##happylife##anakmama##faraid##rinduserindurindunya

♬ Biarlah Semua Berlalu - Willy Anggawinata

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen menzahirkan rasa kagum kepada mereka.

Pada masa sama, warga net juga memuji didikan orang tua yang sempurna menjadi kayu ukur kepada sahsiah dan kesepakatan yang dicapai tersebut.

Layari portal SinarPlus untuk info terkini dan bermanfaat!

Jangan lupa follow kami di Facebook, Instagram, Threads, Twitter, YouTube & TikTok. Join grup Telegram kami DI SINI untuk info dan kisah penuh inspirasi

Jangan lupa dapatkan promosi istimewa MAKANAN KUCING TOMKRAF yang kini sudah berada di 37 cawangan KK Super Mart terpilih di Shah Alam atau beli secara online di platform Shopee Karangkraf Mall sekarang

Teruskan membaca