SETELAH seminggu kehilangan wanita Florida, akhirnya polis menemui mayat, Cassie Carli,37, yang dijumpai tertanam di Alabama, Santa Rosa Country, Florida.

Menurut Cable News Network, Carli dilaporkan hilang sehari selepas bertemu bekas kekasih, Marcus Spanevelo pada 27 Mac lalu bertujuan pertukaran anak di kawasan tempat letak kereta di restoran Navarre Beach.

Kehilangan Carli membawa kepada penemuan kereta dan dompetnya pada Selasa berhampiran restoran tersebut oleh pihak berkuasa.

Rentetan itu, bekas kekasihnya telah ditangkap di Lubnan, Tennessee oleh Biro Siasatan Tennessee dan tentera negara.

Pegawai Keamanan Daerah Santa Rosa, Bob Johnson berkata Unit Jenayah Utama telah melakukan perjalanan melebihi 1,500 batu untuk mencari bukti berikutan kehilangan Carli.

Baca juga: 4 Maut Termasuk Bayi Akibat Terkena Renjatan Elektrik Alat Pemanas Air. Mayat Mereka Melekat…

Sewaktu melaksanakan waran geledah di Alabama, pihak berkuasa telah menjumpai mayat Carli yang tertanam di dalam bangsal.

Johnson berkata pihak polis masih belum mendedahkan perkara yang membawa mereka ke lokasi penemuan mayat tetapi ia mempunyai kaitan dengan Spanevelo.

“Penemuan mayat itu dapat disahkan dengan tatu yang dimiliki mangsa dan proses bedah siasat akan dijalankan pada hari Isnin.

“Penemuan mayat itu juga telah kami maklumkan kepada pihak keluarga mangsa dan mereka kelihatan begitu kecewa.

“Makluman ini setidak-tidaknya dapat menghentikan teka-teki keberadaan Carli sekarang,” ujar Johnson.

Anak perempuan Carli berusia empat tahun dikatakan berada dalam keadaan selamat bersama keluarganya.

Tindakan Spanevelo mengambil telefon bimbit milik mangsa untuk menghapuskan segala bukti telah membawa kepada tahanan atas tuduhan mengganggu bukti, memalsukan maklumat mengenai kehilangan orang serta memusnahkan bukti.

Difahamkan Spanevelo tidak memberi kerjasama yang baik sewaktu berurusan dengan pihak berkuasa dalam proses pencarian ibu kepada anaknya.

Iklan

Johnson memuji kecekapan Unit Jenayah Utama atas usaha mereka mencari keberadaan Carli.

“Tenaga yang diberikan oleh para pegawai amat saya kagumi kerana mereka merantau sejauh 1,500 batu serta pengeluaran waran yang pelbagai semata-mata untuk mencari bukti,” ujar Johnson kepada wartawan.

Siasatan atas kematian Carli akan diteruskan.

Sumber: Cable News Network

Iklan

Baca juga: Ahli Kumpulan The Wanted, Tom Parker Meninggal Dunia Akibat Kanser

Baca juga: Sempat Tinggal Pesan Sayang Ibu Ayah, Remaja 14 Tahun Maut Terjatuh Permainan ‘Fun Fair’ Setinggi 430 Kaki

Jangan lupa follow kami Instagram! dan layari portal SinarPlus

Dapatkan info daripada SinarPlus! Join grup Telegram kami DI SINI