Bilik RM1,350 jadi RM120 je dekat Langkawi?

Bilik RM1,350 jadi RM120 je dekat Langkawi?
Bilik RM1,350 jadi RM120 je dekat Langkawi?
A
A
A

TERDAHULU, sektor perhotelan antara yang cukup terkesan dengan penularan wabak Covid-19 sehingga lebih menyedihkan ada diantaranya terpaksa ditutup buat selama-lamanya.

Namun, seperti Tanjung Rhu Resort, penginapan lima bintang yang diuruskan Aaariana Hospitality International adalah antara resort dan hotel di pulau Langkawi yang tampil menawarkan potongan pada kadar RM120 semalam bagi sebuah bilik yang asalnya berharga RM1,350.

Memetik laporan yang diterbitkan oleh portal akhbar tempatan, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Tanjung Rhu Resort, Reginald T Pereira berkata, tawaran khas kepada penduduk negeri Kedah itu mendapat sambutan serta permintaan tinggi sejak dibuka untuk tempahan mulai minggu pertama Aidilfitri.

"Harga asal bilik tersebut iaitu RM1,350 untuk satu malam termasuk sarapan, minuman selamat datang dan pengangkutan ulang-alik dari lapangan terbang ke hotel. Tetapi kami fikir kenapa tidak kita tawarkan penginapan pada kadar yang mampu dibayar orang ramai, jadi Tanjung Rhu Resort tawarkan harga bilik pada kadar RM120 semalam tanpa sarapan atau pengangkutan untuk penduduk Kedah.

"Sambutan amat menggalakkan, kadar penghunian di Tanjung Rhu Resort meningkat antara 70 hingga 80 peratus malahan pernah mencapai 100 peratus penuh pada hujung minggu," katanya.

Reginald berkata, melihat kepada sambutan yang diterima, pihaknya kini melanjutkan tawaran harga penginapan pada kadar menarik kepada seluruh warga Malaysia.

"Apabila Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin umum mengenai Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) dan kerajaan membenarkan aktiviti pelancongan domestik bermula esok, kita buat satu lagi promosi kepada penduduk di luar Kedah iaitu harga bilik pada kadar RM280 termasuk sarapan.

"Jadi kedua-dua tawaran iaitu promosi kepada penduduk Kedah pada harga RM120 semalam diteruskan hingga hujung bulan ini manakala untuk penduduk di luar Kedah sehingga 31 Ogos," katanya.

Pengurus Jualan dan Pemasaran Ombak Villa Langkawi Mohd Hafiz Ramli pula berkata, resort empat bintang itu akan mula beroperasi pada 20 Jun apabila promosi harga bilik penginapan mendapat sambutan dan mula menerima tempahan orang ramai.

“Setakat semalam, Ombak Villa Langkawi dah terima lebih 60 tempahan, “ katanya.

Layari portal SinarPlus untuk info terkini dan bermanfaat!

Jangan lupa follow kami di Facebook, Instagram, Threads, Twitter, YouTube & TikTok. Join grup Telegram kami DI SINI untuk info dan kisah penuh inspirasi

Jangan lupa dapatkan promosi istimewa MAKANAN KUCING TOMKRAF yang kini sudah berada di 37 cawangan KK Super Mart terpilih di Shah Alam atau beli secara online di platform Shopee Karangkraf Mall sekarang