Guna 3 bahan di dapur untuk halau cicak

A
A
A

ANDA pening kepala memikirkan cicak yang banyak di rumah?

Lagilah setiap hari nak kena bersihkan tahi cicak yang merata di lantai dan tepi tingkap rumah.

Puas dah buat macam-macam petua untuk halau namun tak berjaya. Kalau ada banyak cicak di rumah anda, jangan risau.

Jom SinarPlus kongsikan petua halau cicak yang dijamin berkesan.

Guna 3 bahan di dapur untuk halau cicak

Bahan-Bahan:

  • 1/3 Cuka makan
  • 1/3 Air
  • 1/3 Cecair pencuci pinggan

Cara Membuat:

Campurkan semua bahan-bahan ni. Spray je kat kawasan yang biasa kena onar dan tempat persembunyian cicak.

Boleh juga spray untuk halau semut.

Selamat Mencuba!

Sumber: Roslina Hashim

Artikel berkaitan: Rupa-rupanya cukur misai, jambang pun ada teknik tertentu

Layari portal SinarPlus untuk info terkini dan bermanfaat!

Jangan lupa follow kami di Facebook, Instagram, Threads, Twitter, YouTube & TikTok. Join grup Telegram kami DI SINI untuk info dan kisah penuh inspirasi

Jangan lupa dapatkan promosi istimewa MAKANAN KUCING TOMKRAF yang kini sudah berada di 37 cawangan KK Super Mart terpilih di Shah Alam atau beli secara online di platform Shopee Karangkraf Mall sekarang