POLIS Diraja Malaysia (PDRM) kini tmpil dengan penawaran baharu, dinamakan sebagai MyBayar Saman.

Ia bertujuan memudahkan pengguna melakukan bayaran saman trafik dengan mudah terus kepada pihak PDRM secara atas-talian.

Pengenalan perkhidmatan ini adalah selari dengan usaha kerajaan dalam mendigitalkan sejumlah perkhidmatan kerajaan sedia ada.

Malah, trend semasa turut memperlihatkan pengguna memilih untuk membayar saman secara atas-talian meningkat, iaitu 46.7% pada 2020 berbanding hanya 18.5% pada 2019 yang lepas.

Laman MyBayar Saman sendiri mengatakan pengguna boleh melakukan semakan dan bayaran saman secara atas-talian tanpa sebarang caj perkhidmatan, berbeza dengan beberapa penawaran lain.

Jom bayar saman, diskaun 50%

Bagi korang yang memandu dan ingin menyemak saman trafik, boleh layari laman MyBayar Saman hari ini.

Iklan

Sementara itu sempena pelancaran aplikasi tersebut, PDRM juga menawarkan Kempen Bayar Saman iaitu pengurangan kompaun sehingga 50%.

Pengurangan tersebut hanya dapat dinikmati melalui pembayaran yang dilakukan melalui portal dan aplikasi MyBayar Saman.

Iklan

Daftarlah sebagai pengguna MyBayar Saman melalui portal https://mybayar.rmp.gov.my atau aplikasi di Google Playstore atau Apple store dan nikmati diskaun saman 50% itu bermula 25 Mac 2021 hingga 11 April 2021.

Ayuh, janganlah lepaskan peluang ini. Marilah mendaftar sekarang. Rebut peluang selesaikan masalah saman korang segera bermula hari ini.