Pakai pelitup muka bukan lagi perkara pelik, dah jadi kebiasaan. Ini perkara baru yang perlu ambil tahu

Pakai pelitup muka bukan lagi perkara pelik, dah jadi kebiasaan. Ini perkara baru yang perlu ambil tahu
October 27, 2020
Faezah Muda

ALAMAK! Perintah Pengawalan Bersyarat (PKPB) disambung lagi. Ada sesetengah tempat pula dilaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan Bersasar (PKPBD).

Itu semua ekoran kes Covid-19 yang kian mengganas di negara kita. Setiap hari kini ada sahaja laporan kematian disebabkan pandemik yang kita terima.

Buat masa sekarang, semua sedia maklum dunia perubatan masih belum ada vaksin untuk merawat Covid-19.

Jadi, selagi ia belum ditemui, ‘vaksin’ paling terbaik adalah sentiasa mematuhi prosedur operasi standard (SOP) seperti penjarakan fizikal, kerap mencuci tangan dengan sabun dan pemakaian pelitup muka.

Sebut pasal pelitup muka, korang kena tahu ni!

Karangkraf Medicare Sdn Bhd mengambil inisiatif untuk menghasilkan pelitup muka yang terjamin dari segi kualiti dan cara pembuatannya.

Pelitup muka Karangkraf setakat ini telah mencapai standard ujian parameter EN14683:2019.

Ujian yang dijalankan di sebuah makmal bertauliah, Eurofins Lab membuktikan pelitup muka Karangkraf mencapai tahap penapisan tinggi dengan BFE ≥98% dan PFE ≥95%, sekali gus melayakkan pelitup muka yang dihasilkan mencapai gred ‘MEDICAL’.

Pakai pelitup muka bukan lagi perkara pelik, dah jadi kebiasaan. Ini perkara baru yang perlu ambil tahu

Malah, Karangkraf Medicare kini juga sedang giat menjalankan usahasama dengan SIRIM bagi mencapai persijilan produk spesifikasi.

Tagline ‘Suci dan Bersih’ diguna pakai sebagai langkah bagi memperkuatkan lagi jenama pelitup muka keluaran Karangkraf Medicare.

Malah, Karangkraf Medicare diperakui mempunyai ruang pembuatan yang bersih dan terjamin dari segi pembuatannya.

Setiap pekerja memakai sut PPE (Personal Protective Equipment) bagi menjamin kebersihan produk yang dikeluarkan.

Artikel berkaitan: Untungnya warga Putrajaya, bas percuma bermula 1 November

Ruang pembuatan pelitup muka Karangkraf Medicare disahkan sebagai ‘clean room’ paling standard di Malaysia.

Pelitup muka Karangkraf Medicare adalah produk buatan Malaysia.

Malah, kajian telah dijalankan untuk memastikan para pemakai akan:-

  • Berasa selesa
  • Pernafasan lebih mudah
  • Tahan cecair
  • Bertindak sebagai anti bakteria

Ada dua jenis iaitu pelitup muka Karangkraf dan pelitup muka Karangkraf Plus.

Istimewanya, pelitup muka Karangkraf ini terletak pada ‘Hygiene Case’ yang didatangkan bersama set Karangkraf Plus.

Pelitup muka Karangkraf ni ada 30 keping dalam satu kotak. Ada enam pilihan design kotak. Ini tanpa Hygiene Case.

Pelitup muka Karangkraf Plus pula ada 10 keping dalam satu kotak dan disertakan bersama 10 keping Hygiene Case. Menarik kan!

Setiap pelitup muka tu dipek dengan teliti dalam Hygiene Case yang berasingan. Mempunyai enam design kotak dan enam design Hygiene Case yang berbeza. Design Hygiene Case diberi secara
rawak dalam setiap kotak Karangkraf Plus.

Enam tema menarik ‘design’ bagi ‘Hygiene Case’:

  1. Floral
  2. Frontliners
  3. Classic
  4. Musical
  5. Geometric
  6. Tropical

Boleh nampak bezanya? Jangan risau, kualiti pelitup muka bagi Karangkraf dan Karangkraf Plus adalah sama.

Yang berbeza hanyalah, ada Hygiene Case di dalam kotak Karangkraf Plus.

Tujuan Hygiene Case ini ialah bagi membantu kita mengamalkan cara menyimpan pelitup muka dengan betul dan terjamin kebersihannya, di samping mendidik kita agar sentiasa mengamalkan
cara penyimpanan dan pembuangan pelitup muka yang betul sekali gus mengurangkan risiko daripada terkena virus berbahaya.

Pakai pelitup muka bukan lagi perkara pelik, dah jadi kebiasaan. Ini perkara baru yang perlu ambil tahu

Pakai pelitup muka bukan lagi perkara pelik, dah jadi kebiasaan. Ini perkara baru yang perlu ambil tahu

Rata-rata, rakyat Malaysia tidak mengambil berat cara menyimpan pelitup muka dengan betul. Tabiat ini akan menyebabkan kuman tersebar sekali gus memudaratkan kesihatan.

Semoga kita semua dilindungi.

Jangan tunggu lagi! Order sekarang…

Pelitup muka Karangkraf kini boleh didapati secara online di :

www.karangkrafmall.com

atau boleh datang sendiri ke Karangkraf Mall di Seksyen 15, Shah Alam, Selangor.

Jangan lupa juga Like Facebook Karangkraf Medicare dan Instagram karangkraf_medicare

Info, boleh layari https://karangkrafmedicare.com/

#sucidanbersih #supportlokal #karangkraffacemask #staysafe #stayhome #newnormal #newlifestyle #NormaBaharu #gayahidupbaru #kitajagakita #buatanmalaysia

 

 

View this post on Instagram

 

Rata-rata rakyat Malaysia tak ambil berat cara simpan ‘face mask’ dengan betul. Tengok sajalah contoh-contoh macam dalam video ni. . Tabiat begini boleh menyebabkan kuman tersebar sekali gus memudaratkan kesihatan. . Atas kesedaran inilah, Karangkraf Medicare menghasilkan HYGIENE CASE yang bertujuan untuk mengajak kita semua mengamalkan cara penyimpanan ‘face mask’ dengan betul. . Hygiene Case ini hanya boleh diperoleh melalui pembelian pelitup muka KARANGKRAF PLUS. . Setiap kotak Karangkraf Plus pula mengandungi 10 pelitup muka yang dipek di dalam 10 hygiene case yang berasingan. . Kalau nak tahu, ‘Hygiene Case’ ni juga ada 6 tema yang menarik. Floral Frontliners Classic Musical Geometric Tropical . Secara rasminya pelitup muka Karangkraf & Karangkraf Plus boleh dibeli di sini https://www.karangkrafmall.com/facemask bermula hari Isnin ini, 26 Oktober 2020. . Amalkan norma dan gaya hidup baharu. . Simpan pelitup muka dengan betul. . Gunakan ‘Hygiene Case’ Karangkraf Plus. . #karangkraffacemask #sucidanbersih #newlifestyle #newnormal #newnorm #supportlokal #gayahidupbaru #staysafe #stayhome #normabaharu

A post shared by Karangkraf Medicare (@karangkraf_medicare) on