PENYANYI Ara Johari kesal apabila dilabel sebagai artis bermasalah gara-gara tindakannya menarik diri pada saat akhir daripada menjayakan rakaman sebuah program terbitan sebuah stesen TV baru-baru ini.

Biarpun sudah menjelaskan penarikan dirinya itu kerana masalah kesihatan di mana dia diserang asma beberapa hari sebelum rakaman tersebut bermula, insiden itu terus diperkatakan sehingga mencetuskan pelbagai spekulasi.

Tidak cukup dengan itu, tular pula dakwaan yang mengatakan penyanyi Bunga dan Paku itu terbabit dalam pengambilan minuman keras dan barang terlarang sehingga mendatangkan masalah kepada dirinya.

Ara atau nama sebenarnya Nurfarrah Izzatie Johari, 23, yang ditemui ketika sidang media dan tayangan perdana kandungan Astro sempena Hari Kemerdekaan ke-63 di TPC Kuala Lumpur semalam, bagaimanapun  menafikan sekeras-kerasnya dakwaan tersebut.

“Saya berani bersumpah tidak pernah mengambil minuman beralkohol atau barang terlarang.

“Saya tidak dapat menutup mulut orang daripada terus berkata-kata, tapi saya percaya lama-lama mereka akan diam juga kerana ia adalah perkara tidak benar.

“Memang kadang-kadang ada rasa marah, tapi asalkan keluarga dan orang terdekat tahu perkara sebenar, ia sudah cukup buat saya,” jelasnya.

Dalam pada itu, Ara tidak menafikan dakwaan tersebut mungkin berpunca daripada pergaulannya dengan kenalan dan rakan-rakan yang terlibat dalam perkara tersebut.

Iklan

“Memang ada kenalan saya yang mengamalkan cara hidup begitu, tetapi ia tiada kaitan dengan saya.

“Saya berkawan dengan semua orang, tapi yang menentukan sesuatu tindakan itu adalah diri kita sendiri. Kita yang bentuk diri kita dan bukan orang lain,” tegasnya.

Iklan

 

(FOTO: Rosli Talib)