Kontraktor larikan diri, Mark Adam buat laporan polis

MARK ADAM
MARK ADAM
A
A
A

PENYANYI Mark Adam kesal apabila kontraktor yang dipertanggungjawab untuk membina rumah baharu untuk ibu bapa mentuanya melarikan diri.

Menurut Mark, kerja-kerja pembinaan rumah tersebut dibiarkan terbengkalai tanpa pengetahuannya biarpun sebelum ini dia memberikan kerjasama yang baik kepada kontraktor berkenaan termasuk membuat pembayaran penuh.

“Baru-baru ini saya buat rumah untuk mak dan ayah mentua saya, tapi ada masalah dengan kontraktor. Sudah tujuh bulan pembinaan dilakukan, namun sehingga sekarang masih belum disiapkan.

“Saya sudah buat pembayaran penuh, tetapi mereka minta lagi bayaran tambahan sebanyak RM60,000 hingga RM80,000 walaupun struktur rumah pun belum siap lagi,” ujarnya menerusi perkongsian di akaun Instagram miliknya pada Sabtu.

Dalam masa sama, penyanyi lagu Marry Me itu turut terkilan kerana tidak dapat menunaikan janji untuk membawa ibu bapa mentuanya berpindah ke rumah tersebut menjelang sambutan Aidilfitri pada April depan.

“Sekarang ini macamana, hari raya dah tak lama lagi. Mak dan bapa mentua berharap untuk pindah sebelum raya. Saya sudah cuba buat yang terbaik, tapi ini pula yang berlaku.

“Bagaimanapun saya sudah membuat laporan polis dan kita tengok apa macamana nanti,” katanya.

Tidak hanya itu, Mark berkata, dia terpaksa menukar kunci rumah kerana kontraktor terbabit tidak memberikannya salinan kunci sekali gus menidakkan dia untuk masuk ke rumah tersebut.

“Sekarang saya sudah tukar kunci kerana mereka mengunci rumah itu dan tak bagi saya kunci. Bayangkan tuan rumah tak boleh masuk rumahnya sendiri.

“Saya ada hak untuk masuk dan tengok keadaan rumah. Bagaimanapun, kita tengok apa mereka akan buat selepas (laporan polis) ini,” katanya.

Layari portal SinarPlus untuk info terkini dan bermanfaat!

Jangan lupa follow kami di TwitterInstagramYouTube & Tiktok SinarPlus. Join grup Telegram kami DI SINI untuk info dan kisah penuh inspirasi.

Layari portal SinarPlus untuk info terkini dan bermanfaat!

Jangan lupa follow kami di Facebook, Instagram, Threads, Twitter, YouTube & TikTok. Join grup Telegram kami DI SINI untuk info dan kisah penuh inspirasi

Jangan lupa dapatkan promosi istimewa MAKANAN KUCING TOMKRAF yang kini sudah berada di 37 cawangan KK Super Mart terpilih di Shah Alam atau beli secara online di platform Shopee Karangkraf Mall sekarang

Teruskan membaca