PENGACARA dan pelakon popular, Neelofa, 31, akhirnya tampil membuat penjelasan dan menafikan beberapa dakwaan tidak berasas berkenaan dirinya, PU Hariz dan keluarga kedua belah pihak yang tular di media sosial sejak Sabtu.

Menerusi satu video yang dimuat naik dan kenyataan rasmi yang diedarkan kepada pihak media, pemilik nama sebenarnya Noor Neelofa Mohd Noor, berkata, dia perlu membuat penjelasan tentang perkara tersebut kerana ia melibatkan keluarga kedua-dua belah pihak.

“Berkenaan dengan perkara yang sedang tular semenjak petang Sabtu semalam, pelbagai cerita dan andaian yang telah keluar tentang diri saya dan keluarga.

“Saya berharap, semua pihak dapat memahami apa yang saya ingin sampaikan dan seterusnya tidak terus membuat andaian mengenai perkara yang tidak betul tentang diri saya, Haris serta keluarga kami.

“Saya sendiri terkejut bila saya membaca dan melihat andaian-andaian ini keluar yang sememangnya tak betul, tak wajar dan tak berasaas.

“Cerita kononnya terkena buatan minyak pengasih itu adalah tidak benar sama sekali dan sejujurnya ia merupakan satu tuduhan yang amat berat.

“Alhamdulillah, seperti yang anda lihat sekarang, saya berada dalam keadaan baik, dan kesihatan yang terbaik. Saya berharap agar semua pihak dapat mendoakan kesihatan saya,” ujarnya.

Dalam penjelasan sama, Neelofa juga menyangkal dakwaan tentang pemindahan sejumlah wang kepada PU Riz dan perkahwinan di Kelantan.

“Tuduhan kononnya saya memindahkan sejumlah wang yang agak banyak kepada Haris, saya menyangkal tuduhan tersebut dan perkara itu adalah tidak benar sama sekali.

“Begitu juga dakwaan saya telah pun melangsungkan perkahwinan dan dinikahkan oleh bapa saya sendiri di Kelantan. Andaian ini juga adalah satu tuduhan yang sangat tidak benar dan tidak berasas.

“Saya mohon kepada semua pihak untuk tidak terus menerima andaian berkenaan bulat-bulat dan mengambil masa sejenak untuk memahami ketidakwajaran tuduhan ini,” tegasnya.

Menyentuh tentang status terkini hubungannya dengan PU Riz atau nama penuhnya Muhammad Haris Ismail, 25, Lofa,  memohoan agar mereka diberikan masa dan ruang untuk menyelesaikan masalah antara mereka.

“Mengenai status hubungan saya dengan Haris, apa yang mampu saya katakan setiap hubungan itu ada cerita- cerita yang tersendiri dan tidak manis untuk saya mengeluarkan kenyataan membelakangi ahli keluarga saya.

“Apa yang mampu saya katakan, keluarga saya, dan keluarga Haris, kini dalam proses perbincangan untuk mencari titik penyelesaian.

Iklan

“Bagi saya, adalah lebih baik jika perkara ini diuruskan oleh keluarga kedua-dua belah pihak,” jelasnya lagi.

Bekas pengacara MeleTOP itu juga memohon maaf keluarga kedua-dua pihak atas apa yang berlaku itu.

“Saya ingin mengambil kesempatan yang ada, ingin memohon maaf kepada pihak keluarga saya, keluarga Haris untuk segala perkara yang berlaku.

“Saya pasti, tiada siapa yang mahu berada dalam keadaan sebegini, lebih-lebih lagi kami masih belum pun ada apa sebarang ikatan.

“Kepada keluarga saya, terima kasih yang tidak terhingga ingin saya ucapkan. Sokongan, kasih sayang yang ditunjukkan, teguran yang diberikan, saya hargai dengan setulus hati.

Iklan

“Sekali lagi, saya mohon kerjasama semua pihak untuk sama-sama memahami dan dapat memberikan saya ruang yang sewajarnya.

“Harap perkara ini tidak lagi akan berpanjangan. Terakhir, saya perlukan doa-doa anda buat saya. Terima kasih juga untuk segala sokongan yang diberikan. Saya sangat hargai,” akhiri Neelofa.

Terdahulu nama Neelofa menjadi menjadi bualan hangat pada Sabtu, berikutan tersebarnya spekulasi yang mengatakan hubungannya dengan PU Riz telah berakhir.

Beberapa tangkap layar status keluarga Neelofa dan beberapa pihak tersebar di media sosial sehingga tercetus pelbagai dakwaan berkenaan pasangan selebriti itu.