PENYANYI tersohor Datuk Seri Siti Nurhaliza hari ini mengumumkan bakal menimang cahaya mata lelaki untuk kehamilan keduanya.

Siti, 41, ditemani suami, Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa berkongsi berita gembira tersebut menerusi siaran langsung bersama Shopee sebentar tadi.

“Memanglah ikhlas dari hati saya, kalau dapat sepasang itu tentulah seronok bila ada girl dan boy. Bagaimanapun saya terima saja apa yang lahir nanti,” katanya.

Dalam pada itu, suami Siti, Datuk K turut berkongsi bakal memberikan nama cahaya mata lelakinya itu sebagai Muhamad dan seterusnya dengan nama yang bermula dengan huruf A.

“Insya-ALLAH, nama anak akan diberikan pada hari ketujuh kelahiran. Nama anak lelaki saya sebelum ini, semua ada Muhamad dan bermula dengan hurup A. Jadi sama jugalah dengan yang ini.

“Syukur alhamdulillah untuk anugerah ini. Semoga dapat terus doakan yang terbaik agar baby yang bakal lahir nanti dapat menceriakan hidup kami sekeluarga, terutamanya pada Siti dan Aafiyah,” ujarnya.

Menyentuh tentang kandungannya yang kini memasuki usia lima bulan, Siti berkata, semuanya dalam keadaan yang baik dan sebagaimana kandungan pertamanya dahulu, dia tidak mengidam sesuatu di luar jangkaan.

Iklan

“Nasib baik kedua-dua anak saya termasuk semasa mengandungkan Aafiyah dulu, saya tidak mengidam nak makan yang susah-susah atau pelik.

“Cuma setiap kali mengandung, saya tak boleh makan pedas sedangkan saya memang sangat suka pedas. Jadi, makan tak puaslah. Apapun alhamdulillah semuanya OK,” jelasnya.

Iklan

Terdahulu pada 1 Disember lalu, Siti mengumumkan dirinya hamil anak kedua selepas menjalani proses rawatan kesuburan in-vitro (IVF) dan dijangka bersalin pada April tahun depan.

Siti dan suami mendirikan rumah tangga pada 21 Ogos 2006 dan dikurniakan seorang cahaya mata, Siti Aafiyah, yang kini berusia dua tahun.