Takutlah nak shooting – Janna Nick

A
A
A

MESKIPUN aktiviti penggambaran dibenarkan sepanjang pelaksaan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya bermula Rabu lalu hingga 27 Oktober ini, pelakon Janna Nick mengakui berasa takut untuk keluar bekerja.

Bintang filem Pasal Kau itu sebolehnya cuba mengelakkan dirinya daripada keluar dan terdedah dengan jangkitan virus berbahaya itu.

“Takutlah nak shooting. I don’t want to be a spreader or get infected by Covid-19,” tulis Janna di laman Twitter miliknya.

Biarpun penggambaran dibenarkan dengan prosedur operasi standard (SOP) yang ketat, kebimbangan Janna itu berasas berikutan peningkatan kes positif Covid-19 yang semakin tinggi di dalam negara menerusi gelombang ketiga pandemik tersebut.

Kenyataan Janna itu bagaimanapun mendapat reaksi yang pelbagai daripada pera peminat dan pengikutnya di laman itu di mana ada yang menyokong dan ada juga yang berpendapat sebaliknya.

Dalam pada itu, Rabu lalu, Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (Finas) telah memperkenalkan insentif Saringan Prihatin kepada syarikat produksi yang melakukan ujian swab Covid-19 bagi membolehkan syarikat produksi membuat tuntutan caj ujian saringan ke atas pelakon dan kru yang menjalani penggambaran sepanjang tempoh PKPB.

Pengerusinya, Zakaria Abdul Hamid dalam satu kenyataan berkata, insentif tersebut sebagai tanda prihatin Finas terhadap para pengkarya seni terlibat.

“Tujuan utama inisiatif tersebut dilaksanakan adalah bagi memastikan keselamatan dan kesihatan kru-kru produksi dan barisan artis sentiasa terjamin di lokasi penggambaran.

“Langkah tersebut juga diharapkan dapat mengekang penularan wabak Covid-19 daripada terus berleluasa,” katanya.

 

(SUMBER: Twitter Janna Nick)

Layari portal SinarPlus untuk info terkini dan bermanfaat!

Jangan lupa follow kami di Facebook, Instagram, Threads, Twitter, YouTube & TikTok. Join grup Telegram kami DI SINI untuk info dan kisah penuh inspirasi

Jangan lupa dapatkan promosi istimewa MAKANAN KUCING TOMKRAF yang kini sudah berada di 37 cawangan KK Super Mart terpilih di Shah Alam atau beli secara online di platform Shopee Karangkraf Mall sekarang

Teruskan membaca