Wakil tunggal Asia, Asyraf Dasley harumkan nama Negara di pentas dunia

A
A
A

SETELAH berjaya mengukir nama di peringkat dunia sebaik memenangi tempat ketiga dalam pertandingan Face of Asia 2020 (FOA 2020), peragawan negara, Asyraf Dasley terus melakar sejarah di pentas peragaan antarabangsa.

Terbaharu, Asyraf atau nama penuhnya Muhammad Asyraf Mohd Dasli, telah diumumkan naib juara bagi program pencarian model antarabangsa, Models Culture's Next Top Model 2021 (MCNTM 2021) yang dianjurkan secara maya.

"Alhamdulillah, sejak menjadi peragawan pada 2015, rezeki saya dalam dunia fesyen dan peragaan semakin melimpah-ruah.

"Kejayaan FOA 2020 dilihat membuka pintu yang luas untuk saya melebarkan sayap dalam bidang ini dan atas faktor itu, saya ditawarkan untuk menyertai MCNTM 2021 pada penghujung tahun lalu," katanya membuka bicara.

Selain aktif dalam dunia perniagaan, Asyraf kini semakin aktif dalam dunia lakonan.

Jejaka berusia 30 tahun yang merupakan pelakon drama Kisah Cinta Kita itu berkata, tambah mengejutkan dia telah menjadi wakil tunggal Asia dalam pertandingan itu.

"Setelah kesemua peserta dari seluruh negara mendaftarkan diri, saya terkejut apabila mendapat tahu bahawa saya adalah satu-satunya model dari Malaysia yang berjaya meloloskan diri dalam acara tersebut.

"Tambah mengejutkan, tiada siapa pun dalam kalangan peserta berasal dari Asia dan sebaik menyedari persaingan datangnya daripada model-model benua lain, perasaan gementar makin menjadi-jadi.

“Apatah lagi kebiasaannya wakil selain Asia berjaya mendominasi lapangan ini," katanya berbangga menyarung 'jersi' Malaysia.

Pertandingan bertaraf global itu menyaksikan peragawati wanita dari Hungary, Eszter Egeto diangkat selaku juara, manakala tempat ketiga menjadi milik peragawan Poland, Soufiane Belghmi berdasarkan keputusan rasmi yang dikeluarkan pada 7 Januari lalu.

Habuan kemenangan, Asyraf membawa pulang hadiah berupa baucer beli-belah tajaan gedung maya terkemuka dunia iaitu Amazon bernilai RM2,000 dan peluang menjadi penghias halaman belakang majalah fesyen terkenal antarabangsa, Culture Magazine.

Layari portal SinarPlus untuk info terkini dan bermanfaat!

Jangan lupa follow kami di Facebook, Instagram, Threads, Twitter, YouTube & TikTok. Join grup Telegram kami DI SINI untuk info dan kisah penuh inspirasi

Jangan lupa dapatkan promosi istimewa MAKANAN KUCING TOMKRAF yang kini sudah berada di 37 cawangan KK Super Mart terpilih di Shah Alam atau beli secara online di platform Shopee Karangkraf Mall sekarang

Teruskan membaca