SUDAH empat bulan berlalu, kisah si kembar yang pernah meruntun jiwa rakyat Malaysia apabila tidak sempat menatap wajah ibu tersayang ini masih segar di ingatan.

Baru-baru ini, sempat tular mengenai perkembangan terkini bayi kembar perempuan itu apabila bapanya, Syazwan Najmi Zulkarni, 23, memuatkan naik gambar terkini mereka.

bapa si kembar

Gambar Medina Safiya dan Medina Sofiya yang semakin montel dan comel itu dikongsikan bapanya dalam akaun Instagram, menyentuh hati warganet.

Ombak itu tidak besar hanya perahu itu yang kecil.

Jangan hanya minta diringankan ujian,
Tetapi pintalah dikuatkan iman.❤

#kasihsygabiysampaibilabila

Rata-rata warganet yang mengikuti perkembangan bapa muda itu turut menitipkan kata-kata semangat dan mendoakan si kembar supaya menjadi anak yang solehah.

bapa si kembar

Tidak ketinggalan juga, Syazwan Najmi turut memohon sokongan pengikut dan semua warganet terhadap bisnes tudung dengan jenama MedinaScarf yang akan muncul tidak lama lagi.

bapa si kembar

Sebelum ini, warganet turut bersedih apabila Siti Nur Nasuha Shafie, 23, meninggal dunia selepas tidak sedarkan diri sebaik sahaja melahirkan bayi kembar perempuan mereka.

Iklan

Allahyarhamah Siti Nur Nasuha menghembuskan nafas terakhir di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II), Kota Bharu akibat komplikasi dalaman.

bapa si kembar

Usia perkahwinan yang baharu sahaja 10 bulan itu ternyata meninggalkan kenangan manis buat pasangan muda itu termasuk ‘hadiah’ cahaya mata yang bukannya satu tetapi dua bayi yang comel.

Iklan

Doakan baik-baik untuk mereka ya? #janganputusasamalaysia