JIKA mahu mencuba keunikan sajian Nasi Kibas Dulang Besar, apa kata anda membuat tempahan untuk berbuka puasa di TAMU Hotel & Suites Kuala Lumpur.

Kibas atau kambing biri-biri dimasak secara teliti oleh barisan cef khas demi memastikan keaslian menu itu terjamin.

Cef Eksekutifnya, Cef Azizul Mohd Noor berkata, sajian berkenaan yang dihidangkan pada setiap hari itu diperap semalaman bagi membangkitkan aroma dan memberi rasa yang lebih padu.

Ujar Cef Azizul, selain itu, pihak hotel juga menyediakan menu lain seperti kari kepala ikan, sup gearbox, nasi beriani kambing, daging masak lada hitam, Gulai Daging Batang Pinang, Ayam Percik Pantai Timur, Udang Masak Lemak Penggaga, Ikan Pari Asam Pedas Melaka dan banyak lagi.

Kepada yang mahukan ruang yang eksklusif untuk berbuka puasa dan melihat pemandangan indah ibu kota pada waktu malam, orang ramai boleh memilih ruang di Sky Lounge.

kibas

Jelajah Selera Bersama TAMU

Alamat: 120, Jalan Raja Abdullah, Kampung Baru, Kuala Lumpur
Tarikh: 23 Mac hingga 21 April 2023
Menu signatur: Nasi Kibas Dulang Besar, Gulai Daging Batang Pinang, Ayam Percik Pantai Timur dan sup gearbox
Harga: RM169 (dewasa), RM98 (warga emas) dan RM85 (kanak-kanak)

Baca juga Sup gearbox, Pad Krapow Kung sajian dua negara tambat perhatian. Cef ini juga kongsi rahsia buat sup yang kaw!

Iklan

Baca juga Kambing Bakar 30 Hari guna kayu arang, daging diperap semalaman. Tak hairanlah premis ini sentiasa penuh

Layari portal SinarPlus untuk info terkini dan bermanfaat!

Iklan

Jangan lupa follow kami di TwitterInstagramYouTube & Tiktok SinarPlus. Join grup Telegram kami DI SINI untuk info dan kisah penuh inspirasi.