Permainan blok tingkat kemahiran sosial, latih kreativiti si kecil

A
A
A

Oleh MAZLINA MAJID

BAGI menjadikan waktu bermain lebih menarik selain meningkatkan perkembangan kognitif dan kemahiran sosial anak-anak, Toys R Us memperkenalkan rangkaian set mainan Mega Blok First Builders.

Antaranya ialah Big Building Bag yang melatih keupayaan kognitif dan kreativiti si kecil. Ia mengandungi 80 blok berwarna untuk mereka membina pelbagai bentuk yang dibayangkan.

Bagi memberi pendedahan awal kepada ABC, menyokong perkembangan pembelajaran dengan cara yang menyeronokkan dan interaktif, ibu bapa boleh mendapatkan set ABC Musical Train Building Set.

glosari

Let’s Get Learning Building Set pula menyokong si kecil belajar mengira dengan menggunakan nombor dan piktogram

yang dicetak pada blok.

Set mainan Peek A Blocks menggalakkan peningkatan kendiri bagi membina kemahiran berfikir secara kreatif manakala mainan Eco-Friends menggalakkan si kecil belajar mengenai haiwan.

Layari portal SinarPlus untuk info terkini dan bermanfaat!

Jangan lupa follow kami di Facebook, Instagram, Threads, Twitter, YouTube & TikTok. Join grup Telegram kami DI SINI untuk info dan kisah penuh inspirasi

Jangan lupa dapatkan promosi istimewa MAKANAN KUCING TOMKRAF yang kini sudah berada di 37 cawangan KK Super Mart terpilih di Shah Alam atau beli secara online di platform Shopee Karangkraf Mall sekarang

Teruskan membaca