AKSI comel si kecil bernama Rina sering meraih perhatian setiap kali ayah dan ibunya berkongsi video mahupun gambar si kecil itu dengan pelbagai gaya.

Ada sahaja telatah beliau yang mengundang perhatian warga maya.

Sememangnya, anak perempuan kepada Riyzal Ibrahim dan Maryam itu seorang yang bijak dan aktif.

GAYA BERSUNGGUH-SUNGGUH

Terbaharu, cahaya mata kepada pasangan pempengaruh media sosial popular itu dilihat sedang mengelap lantai.

Gaya si cilik berusia 13 bulan berkenaan cukup mencuit hati ramai orang.

Menerusi video yang dikongsikan, Rina dilihat tekun mengelap lantai menggunakan sehelai kain.

Biarpun ditegur oleh ibunya, namun si kecil tidak memberi sebarang reaksi. Bahkan tetap fokus mengelap lantai. Gayanya ketika itu cukup bersungguh-sungguh.

“Siapa suruh awak lap lantai. Mana ada budak yang umur 13 bulan lap lantai. Aduhai,” tulis Maryam menerusi kapsyennya di Instagram.

Baca ni  Gelagat Jebat Jayden kemas rumah sambil buat dialog tentang semut, lalat bikin warga maya terhibur. Lucu betul!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maryam Younarae (@maryamyunrrr)

SIFAT ORANG KOREA 

Wanita itu dan suaminya juga tidak dapat menahan ketawa melihat telatah anak kecil mereka.

Menjengah ke ruangan komen, warga maya turut memuji akan kerajinan yang ditunjukkan Rina.

Antara komen yang dikongsikan adalah:

“Bagus sangat dapat didik anak daripada kecil lagi macam ni.”

“Sifat orang Korea yang suka mengelap rumah. Rina walau dilahirkan di Malaysia, terselit sifat rajin orang Korea.”

“Rajin Rina. Mungkin dia biasa tengok omma dia rajin kemas rumah, jadi dia pun ikut sama.”

“Bagusnya Rina. Robot mop lantai tu sudah boleh off, Rina boleh buat sorang kerja.”

“Mahal ni nak kena bayar gaji. Sangat hardworking.

“Kacil-kecil sudah rajin. Besar nanti mesti jadi cantik dan baik macam cinderella.”

“Rajinnya Rina. Untung dapat anak pembersih begini Maryam dan rizal.”

Baca ni ‘Saya bangga dan sayang ayah.’ Tak malu sarungkan baju kerja ayah dalam pertandingan di sekolah, kisah adik Auni bikin sebak!

Kagum SinarPlus dengan pendekatan Maryam dan Ryzal mendidik anak mereka.

Tidak hairanlah nanti sudah besar, Rina akan selalu bantu ibunya kemas rumah.

Barangan dapur murah DI SINI

Sumber: Instagram maryamyunrrr

Baca ni ‘Menu simple, nasi tetap makan.’ Maintain cantik bergaya walau punya anak ramai, ini rupanya rahsia adik Che Ta tampil langsing

Layari portal SinarPlus, sinarplus.sinarharian.com.my untuk info terkini dan bermanfaat!

Jangan lupa follow kami di TwitterInstagramYouTube & Tiktok SinarPlus. Join grup Telegram kami DI SINI untuk info dan kisah penuh inspirasi.