UMW Toyota Motor Sdn Bhd (UMWTM) bakal memperkenalkan model kenderaan pelbagai guna (MPV) terbaharu, Toyota Veloz untuk pasaran tempatan tidak lama lagi.

Presidennya, Ravindran K berkata, tempahan jentera untuk tujuh tempat duduk tersebut sudah mencecah sebanyak 5,200 unit.

“Pengenalan fitur baharu tersebut akan menjadi detik penting dengan tawaran ciri premium dan sudah tentunya, jaminan kualiti dan kebolehpercayaan yang diyakini semua.

“Pasukan di UMWTM bekerja keras sepanjang masa untuk mempergiatkan pengeluaran bagi memastikan penghantaran kepada pemilik kereta baharu. Terima kasih atas sokongan semua,” katanya dalam satu kenyataan.

toyota veloz

Berikut spesifikasi menarik Toyota Veloz:

i) Hadir dengan ciri keselamatan Toyota seperti kawalan jelajah adaptif dan sistem prapelanggaran terbaharu.

ii) Lengkap dengan paparan audio tanpa wayar dan sistem telematik kenderaan.

toyota veloz

iii) Lima tahun waranti bermula pada tarikh didaftarkan dengan jarak tanpa had.

iv) Lima pilihan rona pada harga bermula RM95,000.

toyota veloz

Pada masa sama, Ravindran turut memperkenalkan siri kenderaan pelbagai guna inovatif antarabangsa (IMV) yang ditambah baik, Toyota Fortuner dan Hilux pada bulan ini manakala Toyota Innova pada Oktober depan.

“Tiga model yang ditambah baik dengan ciri lebih berkuasa, kami yakin dapat memenuhi keperluan pelanggan di seluruh negara sekali gus meningkatkan pasaran tahun ini,” katanya.

Baca juga Kenali 5 trak ekstrem paling canggih di dunia, nombor 3 memang power

Iklan

Terdahulu, UMWTM mencatat rekod jualan baharu bagi Toyota dengan 8,961 unit, manakala Lexus pula sebanyak 130 unit pada Ogos lalu.

toyota veloz

Jualan keseluruhan bagi model Toyota dan Lexus pada bulan Ogos adalah sebanyak 9,091 unit lebih tinggi berbanding pencapaian pada Julai lalu iaitu sebanyak 6,637 unit sahaja.

Bagi jualan yang didaftarkan, peningkatan sebanyak 62 peratus direkodkan bagi jumlah jualan Toyota dan Lexus pada tahun ini (setakat Ogos) berjumlah 61,639 unit berbanding 38,085 unit berbanding Ogos tahun lepas.

Iklan

Baca juga Nantikan kemunculan kereta hibrid elektrik Toyota pertama, Corolla Cross Hibrid tembusi pasaran tempatan tidak lama lagi

Sempena sambutan Hari Kemerdekaan dan 1Malaysia 2022, jenama popular itu menawarkan pakej promosi istimewa bernilai hingga RM4,000 untuk varian Vios dan Yaris berakhir bulan ini.

Untuk maklumat lanjut, kunjungi outlet berdekatan atau layari toyota.com.my.

Layari portal SinarPlus untuk info terkini dan bermanfaat

Jangan lupa follow kami di TwitterInstagramYouTube & Tiktok SinarPlus. Join grup Telegram kami DI SINI untuk cerita-cerita yang ohsem dan menghiburkan