Wajib muat turun. MyCuaca aplikasi berguna ramal cuaca, amaran hujan lebat mengikut negeri

A
A
A

MUSIM hujan yang tidak menentu sejak kebelakangan ini mengundang kegusaran orang ramai.

Aplikasi percuma, MyCuaca yang dibangunkan Jabatan Meteorologi Malaysia antara platform yang boleh membantu khalayak untuk membuat persediaan awal jika berdepan dengan situasi tidak terjangka.

Notifikasi yang dikongsikan seperti amaran hujan lebat dan ramalan cuaca yang dikemas kini secara berkala boleh membuatkan pengguna lebih peka dengan keadaan semasa.

Baca juga Aplikasi penting pulihkan semula fail, foto dan video, Dumpster diyakini lebih 50 juta pengguna

mycuaca

Menariknya, MyCuaca membuat ramalan untuk cuaca secara spesifik mengikut negeri, daerah, bandar atau lokasi tumpuan pelancong.

Baca juga Aplikasi paling dipercayai ramai, BetterSleep bantu tambah baik tabiat tidur lebih berkualiti

Peringatan terhadap kelajuan angin kencang, tsunami, ribut, maklumat seismologi, imej satelit juga disertakan dalam aplikasi tanpa bayaran itu.

mycuaca

Setakat ini, seramai lebih 100,000 pengguna telah menggunakan aplikasi tersebut sejak diperkenalkan beberapa tahun lalu.

Layari portal SinarPlus untuk info terkini dan bermanfaat!

Jangan lupa follow kami di TwitterInstagramYouTube & Tiktok SinarPlus. Join grup Telegram kami DI SINI untuk info dan kisah penuh inspirasi

Layari portal SinarPlus untuk info terkini dan bermanfaat!

Jangan lupa follow kami di Facebook, Instagram, Threads, Twitter, YouTube & TikTok. Join grup Telegram kami DI SINI untuk info dan kisah penuh inspirasi

Jangan lupa dapatkan promosi istimewa MAKANAN KUCING TOMKRAF yang kini sudah berada di 37 cawangan KK Super Mart terpilih di Shah Alam atau beli secara online di platform Shopee Karangkraf Mall sekarang

Teruskan membaca