SEORANG bayi perempuan berusia sepuluh bulan meninggal dunia setelah diperkosa oleh bapanya yang juga seorang jurulatih muda bola sepak.

MailOnline melaporkan, lelaki itu telah ditangkap kerana disyaki merogol anak perempuannya, yang kemudian meninggal dunia di sebuah hospital di Pennsylvania.

Austin Stevens, 29, dari Providence Township, didakwa pada hari Selasa atas tuduhan serangan seksual yang teruk, pemerkosaan kanak-kanak, hubungan seksual yang tidak disengaja, serangan tidak senonoh yang teruk, membahayakan kesejahteraan kanak-kanak dan tuduhan jenayah lain sehingga mengakibatkan kematian anak perempuannya, Zara Mengorek.

Menurut siaran media dari Pejabat Peguam Daerah Montgomery County, sekitar jam 10.40 malam pada Sabtu, polis Lower Providence bergegas ke kediaman di blok 3400 Germantown Road setelah mendapat laporan mengenai bayi yang tidak memberikan sebarang respon apabila dipanggil.

Pegawai segera memulakan CPR ke Zara dan memindahkannya ke Pusat Perubatan Einstein Montgomery namun bayi itu dinyatakan meninggal dunia kurang dari dua jam sebelum itu.

Artikel berkaitan: Itali perkenal ujian swab untuk kanak-kanak, hanya perlu kunyah seperti gula-gula getah

Polis memperoleh waran carian untuk memuat turun kandungan telefon Stevens, yang mendedahkan bahawa bapa berusia 29 tahun itu telah melakukan beberapa carian Google selama hampir satu jam sebelum memanggil 911 untuk mendapatkan bantuan untuk anak perempuannya yang tidak bergerak.

Subjek carian dalam talian Stevens termasuk ‘Jika bayi berhenti bernafas,’ ‘Bagaimana jika anda tidak mendengar jantung bayi atau degupan jantung,’ ‘Bayi saya tidak bernafas,’ dan ‘Bagaimana anda tahu jika ada bayi [sic] sudah mati, ‘menurut pendakwa.

Stevens juga didakwa bertukar mesej dan teks di media sosial dengan dua wanita.

Lampin dipenuhi darah, bayi 10 bulan meninggal diperkosa bapa
Datuk dan nenek Zara tidak pernah terfikir bahawa bapa kandung sendiri akan memperkosa anaknya.

Pencarian di pangsapuri Stevens di tingkat menjumpai lampin yang dipakai Zara.

Iklan

“Lampin itu dipenuhi darah,” kata siaran akhbar dari pejabat DA.

‘Kes ini amat membimbangkan. Sukar untuk membayangkan kematian anak ini menjadi lebih trauma: serangan seksual terhadap bayi, diikuti oleh ketidakaktifan oleh ayah untuk menyelamatkan nyawanya, menyebabkan kematiannya, ” kata Peguam Daerah Montgomery, Kevin Steele, yang menyebut perbuatan itu sangat ‘keji’.

Stevens ditahan di penjara daerah dengan jaminan $ 1 juta sementara menunggu perbicaraan awal 13 Oktober ini.

Catatan media sosial menyebut bahawa Stevens adalah pemilik bersama syarikat pembinaan. Dia juga berkhidmat sebagai penolong jurulatih pasukan bola sepak anak muda Lower Providence Warriors.

Stevens mempunyai perjanjian hak penjagaan bersama dengan ibu Zara.

Iklan

Seperti yang dilaporkan oleh NBC10, datuk dan nenek bayi itu adalah orang terakhir yang melihatnya masih hidup ketika mereka meletakkannya di dalam kereta ayahnya untuk lawatan semalam.

Erica Scruggs, ibu bayi itu, membuat catatan di Facebook pada hari Selasa, menulis: “Saya tidak ok. Saya benar-benar tidak mempunyai kata-kata … Dia akan dapat pembalasan yang sewajarnya”.