MEDIA sosial adalah platform terbaik berkomunikasi dan sosialisasi yang lebih moden.

Selain membangun dan mengeratkan hubungan, platform ini untuk mencari pengaruh sehingga menjadi terkenal dan seterusnya memperolehi imbuhan yang lumayan.

Baru-baru ini diadakan perlawan tinju antara pengaruh daripada paltform media sosial Youtube and Tiktok terkenal di Hard Rock Stadium, Miami.

Perlawanan tinju di media sosial kegilaan golongan muda. Pertarungan bintang TikTok dan Youtube buru kejuaraan

Social Gloves: Battle of the Platforms adalah acara tinju yang diketuai oleh Austin McBroom dan Bryce Hall.

Acara sukan ini menerima kehadiran ramai bintang daripada dua saluran media sosial itu serta turut dihidangkan dengan persembahan muzik daripada penghibur seperti Migos, DJ Khaled dan Lil Baby.

1. Ryan Johnston (YouTube) vs Cale Saurage (TikTok)
Acara bermula dengan sengit memperlihatkan pertarungan Cale Saurage dan Ryan Johntson yang saling berbalas serangan. Saurage menguasai perlawanan dari awal pertarungan sehinga beliau memenangi dua pusingan pertama.

Namun, Johnston melakukan serangan lebih banyak dan mengakhiri pertarungan di pusingan keempat melalui sistem kalah mati setelah menjatuhkan Saurage tiga kali.

2. Landon McBroom (YouTube) vs. Ben Azelart (TikTok)
Landin McBroom mengalahkan Ben Azelart setelah menguasai pertarungan.

Azelart hanya mendapat tiga pukulan sementara McBroom menamatkan pertarungan melalui sistem kalah mati pada pusingan kedua. Skor kini 2-0 untuk YouTube. Ia adalah persembahan yang dominan seperti Austin McBroom.

3. Faze Jarvis (YouTube) vs. Michael Le (TikTok)

Jarvis adalah ‘gamer’ yang sangat popular dan pernah bertanding dalam pertandingan tinju sebelum ini.

Ini terbukti apabila dia mengalahkan Michael Le dan mengelak setiap serangan yang diberikan TikToker itu kepadanya.

Pertarungan dihentikan apabila Jarvis menyerang Michael Lesehingga hampir keluar dari gelanggang. Jarvis memenangi pertarungan menjadikan Youtube mendahului dengan skor 3-0.

4. DDG (YouTube) vs. Nate Wyatt (TikTok)
DDG tidak menjatuhkan kemenangan berturut-turut bagi YouTube kerana beiau juga mendapat kemenangan melalui keputusan sebulat suara terhadap Nate Wyatt. DDG memenangi semua lima pusingan, dan hakim memberinya beberapa 10-8 pusingan untuk mengunggulinya.

Pertarungan itu sendiri melibatkan banyak pelukan dari Wyatt kerana dia tidak dapat mengatasi serangan DDG. Wyatt tidak melakukan banyak pukulan sendiri, dan TikTok memberi 4-0 kepada YouTube.

5. Deji (YouTube) vs. Vinnie Hacker (TikTok)
Salah seorang pejuang terkuat, Deji kalah kepada Jake Paul dalam pertarungan tinju pertamanya. YouTuber Britain itu memulakan pertarungan ini dengan baik setelah dia memenangi pusingan pertama pertarungan.

Bagaimanapun, Hacker tidak mengalah sehingga Deji dikeluarkan pada pusingan ketiga. Dia tidak dapat bertahan ketika Hacker berusaha untuk mendapatkan markah pertama TikTok pada malam itu.

6. AnEsonGib (YouTube) vs. Taylor Holder (TikTok)

Iklan

Ini adalah pertarungan paling kontroversial, YouTuber Britain AnEsonGIb berdepan dengan Holder untuk lima pusingan berturut-turut. Dia mendapat 30 pukulan dan semua pasukan yakin bahawa dia memenangi semua lima pusingan.

Holder cuba kembali bertarung tetapi tidak dapat melakukannya. Namun, ketika tiba masanya untuk kad skor hakim, kontroversi berlaku. Hasilnya adalah undian majoriti, dan tidak ada pejuang yang setuju dengannya, terutama YouTuber.

7. Austin McBroom (YouTube) vs. Bryce Hall (TikTok)

Acara dimulakan dengan bunga api ketika pengadil mengambil jarak dari Hall pada pusingan pertama pertarungan.

Mereka mula bertarung pada awal pusingan kedua ketika Austin McBroom menguasai pertarungan itu dengan pantas. Hall berusaha untuk memberi serangan balas, tetapi McBroom terus Berjaya menepis dan memenangi pusingan kedua.

Austin McBroom memenangi pertarungan pada pusingan ketiga setelah mengalahkan Bryce Hall dan memberikan keputusan terbaik untuk YouTube. YouTube memenangi lima pertarungan daripada tujuh.

Iklan

 

Baca juga: Jantung terhenti seketika, Chrisen Eriksen stabil. Sudah muat naik gambar di Instagram

 

Perlawanan tinju di media sosial kegilaan golongan muda. Pertarungan bintang TikTok dan Youtube buru kejuaraan

Social Gloves: Platform Battle adalah acara tinju dan hiburan monumental yang menampilkan nama-nama terbesar di media sosial.

Acara itu juga merangkumi persembahan muzik langsung oleh beberapa bintang pop dan hip-hop terkenal di dunia.

Sumber: Social Gloves