SEDIH! Itulah yang boleh digambarkan. Kegembiraan tiga rakan berkelah akhirnya bertukar tragedi meragut nyawa ketiga-tiganya.

Segalanya penangan TikTok, dilaporkan, tiga remaja lelaki tersebut lemas ketika membuat rakaman video di sebuah kolam di Karachi, Ahad lalu.

Kejadian berlaku di kawasan kejiranan Raees Goth.

Mangsa dikenal pasti sebagai Shazad,23, Sajjad, 25 dan Zabeer,18.

Gulfnews melaporkan seorang daripada mereka tergelincir dan jatuh ke dalam kolam menyebabkan rakannya terjun untuk menyelamatkan mangsa.

Menerusi laporan media Pakistan, sejurus kemudian pasukan penyelamat tiba dan menemui ketiga-tiganya mereka lemas dan dibawa ke hospital untuk tindakan lanjut.

Artikel berkaitan: Mengerikan, ratusan jarum ditemui dalam badan, seorang penuntut pergigian kongsi penemuan mengejutkan

Iklan

Katanya, ia bukan tragedi pertama membabitkan TikTok di negara itu.

Iklan

Sebelum ini pernah terjadi pada 17 September lalu, seorang remaja ditahan pihak berkuasa selepas dilanggar kereta api ketika merakam video menggunakan TikTok di Abbottabad.

Sementara itu, 30 Julai lalu, seorang remaja berusia 20 tahun jatuh dari tingkat empat sebuah bangunan ketika asyik merakam video menggunakan aplikasi berkenaan di Lahore.

Justeru, pengguna TikTok, rakam video biar berpada sayangi diri anda. Hati-hati dalam segala keadaan.