“Cintakan Malaysia, kami tambah warganegara.” Lee Chong Wei umum isteri hamil anak nombor 3

LCW
LCW
A
A
A

LEGENDA badminton Malaysia, Datuk Lee Chong Wei mengumumkan beliau dan isteri sedang menunggu kelahiran bayi ketiga. Lebih istimewa, berita itu dikongsikan pada sambutan Hari Malaysia baru-baru ini.

Berkongsi catatan sempena bersejarah itu, Chong Wei memberikan kejutan tentang kehamilan Datin Wong Mew Choo.

Baca juga: Anak sedih kawan baik tak makan sekali, Datuk Lee Chong Wei terasa bersalah

Anak sedih kawan baik tak makan sekali, Datuk Lee Chong Wei terasa bersalah

Baca juga: Wira datang menyelamat! Chong Wei beri sumbangan 50 buah tablet khas untuk kegunaan pelajar

“#HappyMalaysiaDay2022. Sebentar tadi, Azlan bertanya kepada saya mengapa Wooi Yik menangis apabila memenangi Kejohanan Dunia. Saya berkata, ia berkemungkinan besar disebabkan pada masa itu beliau mengimbas kembali semua kerja keras yang telah dilakukannya untuk negara ini, kini semuanya berbaloi.

“Saat itu, beliau membanggakan keluarga, rakan dan rakyat senegaranya. Kemudian Nini bertanya kepada saya mengapa saya menangis di podium Olimpik. Jawapan saya? Saya tidak dapat memberikan negara saya kebahagiaan yang mereka inginkan.

“Saya menerima tawaran untuk melatih di luar negara. Tawaran besar. Tetapi, saya tinggalkan kerana Malaysia jauh lebih baik. Ini adalah negara tempat saya dilahirkan. (Di mana) saya bersekolah dan mempunyai kenangan dengan rakan dan keluarga anda. Makanan kegemaran anda ada di sini. Kegembiraan yang dimiliki ada di sini,” coret Lee pemenang pingat perak Sukan Olimpik 2008 dan 2012 dan 2016 itu.

Chong Wei menzahirkan kecintaan dan kasih sayang buat tanah air dan berseloroh menambah anak demi menambah warganegara.

“Oleh kerana sayangkan negara, kami menambah seorang lagi warganegara Malaysia! Kami mohon semua agar mendoakan kehamilan yang lancar,” katanya.

Lee Chong Wei dan Wong Mew Choo berkahwin pada 10 November 2012 selepas 11 tahun bercinta.

Pasangan itu terdahulu memiliki dua cahaya mata iaitu Kingston Lee, 9 dan Terrence Lee, 7 tahun.

Baca juga: Menonton lebih tertekan daripada bermain – Lee Chong Wei

Layari portal SinarPlus untuk info terkini dan bermanfaat!

Jangan lupa follow kami di TwitterInstagramYouTube & Tiktok SinarPlus. Join grup Telegram kami DI SINI untuk info dan kisah yang menginspirasikan

Layari portal SinarPlus untuk info terkini dan bermanfaat!

Jangan lupa follow kami di Facebook, Instagram, Threads, Twitter, YouTube & TikTok. Join grup Telegram kami DI SINI untuk info dan kisah penuh inspirasi

Jangan lupa dapatkan promosi istimewa MAKANAN KUCING TOMKRAF yang kini sudah berada di 37 cawangan KK Super Mart terpilih di Shah Alam atau beli secara online di platform Shopee Karangkraf Mall sekarang

Teruskan membaca