MENURUT Kajian Kesihatan Mulut Nasional untuk Orang Dewasa pada tahun 2010, 88.9 peratus orang dewasa di Malaysia mengalami karies gigi dan 94 peratus pula mengalami masalah gusi.

Gigi sensitif pula kadangkala boleh menjadi petanda awal bagi perihal yang lebih serius seperti penyakit periodontal, pereputan, karies gigi atau plak.

Soalan SinarPlus, pernah tak anda mempunyai masalah gigi sensitif lebih-lebih lagi ketika minum minuman sejuk atau panas? Jika ya, tak perlu pening kepala atau terlalu risau.

Dengan inovasi lebih 100 tahun dalam penjagaan kesihatan mulut, Listerine telah mereka formulasi unik yang terbukti secara klinikal untuk memberikan perlindungan sepanjang hari terhadap gigi yang sensitif.

Pengarah Kesihatan Pengguna Johnson & Johnson Malaysia dan Singapura, Stephen Tiu berkata, kandungan kalium nitrat dan fluorida yang merupakan ejen nyahsensitiviti dapat memberi kelegaan yang pantas.

Selain itu, produk ini mengandungi minyak pati antibakteria dengan rasa dingin menenangkan dan berfungsi untuk mengekalkan nafas sentiasa segar termasuk membasmi 99.9 peratus kuman yang menyebabkan nafas berbau, masalah plak dan gusi,” katanya.

Untuk kesan yang lebih optimum, pengguna disarankan menggunakan Listerine Total Care Sensitive selama 30 saat dan dua kali sehari selepas memberus gigi.

Listerine Total Care Sensitive boleh didapati dalam saiz 250ml (RM14.20) dan 750ml (RM30.80) di semua farmasi-farmasi yang terkemuka dan pasar raya besar di seluruh negara.

Iklan

Untuk maklumat lanjut, layari https://www.listerine.com.my.

BACA LAGI: Ganti ubat gigi dengan baking soda, beri risiko rosak enamel pada gigi

Iklan

BACA LAGI: Jangan percaya iklan ubat gigi arang boleh memutihkan, doktor kongsi info

Layari portal SinarPlus untuk info terkini dan bermanfaat!

Jangan lupa follow kami di TwitterInstagramYouTube & Tiktok SinarPlus. Join grup Telegram kami DI SINI untuk info dan kisah penuh inspirasi