SINAR PLUS 15 NOVEMBER 2020

DATUK Dr Sheikh Muszaphar
DATUK Dr Sheikh Muszaphar
A
A
A

DATUK Dr Sheikh Muszaphar Shukor Al Masrie Sheikh Mustapha merupakan satu nama yang gah dalam dunia astronomi. Malaysia harus berbangga kerana satu-satunya anak Malaysia dan merupakan antara lima individu beragama Islam yang bergelar angkasawan.

Selepas berlepas ke Stesen Angkasa Antarabangsa (ISS) dengan kapal angkasa Soyuz bersama Komander Peggy Whitson dari Amerika Syarikat dan jurutera penerbangan, Yuri Malenchenko pada 10 Oktober 2007, beliau bukan sekadar memartabatkan nama negara.

Sudah 13 tahun lamanya, sejarah hebat itu terpahat, namun ia seolah-olah baru semalam jutaan rakyat Malaysia melihat beliau berlepas ke ISS.

sheikh muszaphar

Pertemuan SinarPlus bersamanya baru-baru ini melihat transisi kehidupannya yang kini bergelar bapa kepada empat orang anak (dua perempuan dan sepasang kembar lelaki).

Ikuti perkongsian lanjut beliau dengan melayari E PAPER SINARPLUS terbitan Sinar Harian pada minggu ini.

Pada masa sama, pelbagai kisah masyarakat, kesihatan dan gaya hidup turut disajikan antaranya,  Apa Itu Ikan Demaam dan Char Kuetiau Taraf Kluster Kayangan.

Layari portal SinarPlus untuk info terkini dan bermanfaat!

Jangan lupa follow kami di Facebook, Instagram, Threads, Twitter, YouTube & TikTok. Join grup Telegram kami DI SINI untuk info dan kisah penuh inspirasi

Jangan lupa dapatkan promosi istimewa MAKANAN KUCING TOMKRAF yang kini sudah berada di 37 cawangan KK Super Mart terpilih di Shah Alam atau beli secara online di platform Shopee Karangkraf Mall sekarang

Teruskan membaca