MEMAHAMI situasi pandemik Covid-19 lebih-lebih lagi sepanjang tempoh lockdown pastinya rasa sunyi menerpa dalam diri khususnya mereka berstatus bujang.

Tatkala ini mulalah timbul kesedaran dan nekad mencari teman hidup untuk membina keluarga sendiri. Sekurang-kurangnya memiliki peneman penglipur lara semasa lockdown.

Jika niat dan azam sudah nekad, persoalannya, bagaimana untuk memulakan langkah mencari jodoh terutamanya tempoh lockdown?

Bagi golongan wanita yang sememangnya bersifat pemalu usaha mencari jodoh pastinya mencabar. Tambahan pula pada ketika ini aktiviti sosial tidak dibenarkan.

Justeru, memahami situasi Kashoorga (portal Muslim kontemporari) mengambil inisiatif bekerjasama dengan Coach Jodoh, Zuhri Yuhyi membantu wanita bujang mencari jodoh dalam pandemik Covid-19.

Coach Zuhri akan memberi bimbingan ilmu menjemput jodoh secara online melalui Webinar Jodoh: ‘Suami Kiriman Ilahi: Biar Jodoh Kejar Kita’.

webinar jodoh
WEBINAR Jodoh: ‘Suami Kiriman Ilahi: Biar Jodoh Kejar Kita’ akan diadakan pada 24 Julai 2021 pada jam 10 pagi hingga 1 petang.

Ia bertujuan memberi keyakinan kepada wanita supaya mula mengorak langkah dalam ikhtiar cari jodoh yang efektif tanpa kecundang cinta dengan lelaki tidak serius.

Coach Zuhri rasa terpanggil untuk membantu susulan menerima pelbagai keluhan dalam kalangan wanita bujang yang sering kali dipermainkan golongan lelaki tidak serius.

Sehubungan itu, beliau ingin membantu para wanita bangkit daripada situasi patah hati dan mulakan dengan mind-set yang betul dalam proses mencari bakal imam.

Beliau juga berpendapat bahawa wanita bujang tidak seharusnya melihat lockdown sebagai kekangan untuk pasangan hidup.

webinar jodoh
COACH Zuhri antara lainnya akan membantu menukar persepsi wanita bahawa situasi lockdown juga mampu membuahkan peluang unik dalam mencari jodoh.

Tempoh lockdown pun belum pasti bila hujungnya, takkan para bujang ingin menanti keadaan kembali normal dan mengharapkan situasi sosial bersemuka untuk mencari jodoh?

Dalam pada itu, Coach Zuhri juga akan membantu menukar persepsi bahawa situasi lockdown mampu membuahkan peluang unik dalam mencari jodoh.

Pun begitu, beliau turut mengingatkan supaya wanita lebih berhati-hati, peka dan matang dengan selok-belok mencari jodoh di alam maya.

Bicara beliau: “Bukan tak boleh. Tapi tanpa mind-set yang betul dan ilmu taaruf yang digalakkan Islam, saya risau pelbagai aplikasi dating, portal cari jodoh atau group media sosial cari jodoh bukan sahaja menggugat keselamatan wanita, malah menggugat kehormatan mereka.”

wanitaOleh itu, Coach Zuhri ingin para wanita bujang yakin dengan penentuan, kuasa dan rahmat ALLAH SWT.

Apabila menyedari perkahwinan adalah antara ibadat seseorang hamba ALLAH SWT, maka wanita seharusnya lebih tenang dan yakin bahawa apa juga ikhtiar cari jodoh berlandaskan agama dan niat beribadah akan dipermudahkan-NYA Insya-ALLAH.

Dalam pada itu, Coach Zuhri juga menyarankan agar wanita mula melengkapkan diri dengan ilmu menjemput jodoh yang lengkap dengan pemahaman taaruf.

Ilmu tersebut harus dipelajari dalam suasana pembelajaran bersama seorang guru supaya lebih mudah faham dan paling penting senang diamalkan.

Sehubungan itu, bagi mereka yang berminat menimba ilmu menjemput jodoh jangan lepaskan peluang mendaftar webinar jodoh yang diacarakan oleh Juara Ratu Hijabista, Qila Shahirah bersama Coach Zuhri.

Webinar Jodoh: ‘Suami Kiriman Ilahi: Biar Jodoh Kejar Kita’
Tarikh: 24 Julai 2021 (Sabtu)
Masa: 10 pagi hingga 1 petang
Harga: RM50 sahaja
Link: https://bit.ly/3d6duXo

 

Iklan

 

 

 

 

 

Iklan