Aruel Ariel juara Getaran Jiwa musim pertama

GETARAN JIWA
GETARAN JIWA
A
A
A

PESERTA kelahiran Selangor, Aruel Ariel, 36, melakar kejayaan manis apabila muncul juara Getaran Jiwa yang berlangsung di Stadium MBKS, Kuching, Sarawak pada Jumaat lalu.

Menyampaikan lagu Dimana Kan Ku Cari Ganti dan Gelora menerusi cabaran battle duo bersama Santiana Ramli, Aruel berjaya membawa pulang hadiah wang tunai RM30,000 dan trofi.

Tempat kedua menjadi milik Santiana yang menyampaikan lagu Tari Tualang Tiga sekali gus berjaya membawa pulang hadiah wang tunai RM15,000 serta trofi.

Afif Tenor pula berpuas hati di tempat ketiga dengan hadiah wang tunai berjumlah RM10,000 serta RM1,000 menerusi Anugerah GJ Pilihan Jiwa.

Tempat keempat jatuh kepada Ameem,34, dan berjaya membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM5,000.

Persembahan setiap peserta dinilai melalui sistem pemarkahan yang terbahagi kepada 70% oleh barisan juri profesional dan 30% oleh juri awam yang mengundi di atas talian menggunakan 'Meter Jiwa'.

Persembahan peserta minggu akhir ini dinilai oleh Datuk Nash selaku ketua juri serta Norafizah Busman sebagai juri tetap dan Faizal Tahir selaku juri jemputan.

Sementara itu, pentas akhir Getaran Jiwa turut dimeriahkan dengan kehadiran penyanyi Mas Idayu yang bertindak sebagai Mami Jiwa Panas.

Dihoskan oleh Sissy Imann dan Jiggy, program terbitan TVS dengan sokongan Kerajaan Sarawak ini diinspirasikan oleh karya Seniman Agung Tan Sri P. Ramlee dan Puan Sri Saloma.

Pada acara final, penonton turut dihiburkan dengan persembahan istimewa oleh Alena Murang, Winnie Albert, Carrie Geres, Safar Ghafar dan Hairee Francis.

Layari portal SinarPlus untuk info terkini dan bermanfaat!

Jangan lupa follow kami di Facebook, Instagram, Threads, Twitter, YouTube & TikTok. Join grup Telegram kami DI SINI untuk info dan kisah penuh inspirasi

Jangan lupa dapatkan promosi istimewa MAKANAN KUCING TOMKRAF yang kini sudah berada di 37 cawangan KK Super Mart terpilih di Shah Alam atau beli secara online di platform Shopee Karangkraf Mall sekarang

Teruskan membaca