ZAMAN yang serba canggih ini, banyak teknologi yang boleh digunakan dan memudahkan kita.

Termasuklah khidmat makanan yang boleh dipesan menggunakan satu klik sahaja.

Namun lain terjadi dengan seorang ibu ini apabila anaknya yang berumur empat tahun secara tidak sengaja membuat pesanan makanan melalui aplikasi penghantaran.

Kejadian tersebut terjadi di Kuching, Sarawak.

Seorang pengguna Facebook dikenali Sharifah Nur Adleen berkongsi kisah ‘lucu’ itu dua hari lalu mencuri perhatian warganet sehingga mendapat 1500 perkongsian dan hampir 400 komen.

Menerusi postingnya, anaknya telah membuat pesanan beberapa menu iaitu, 12 tomyam seafood, satu sup tulang lembu, dua kerabu daging, dan empat sup daging.

“Anda rasa saya ada masa utk sakit kepalaaa? Bayangkan 19 bungkusan makanan yang sampai di pintu depan rumah, hasil angkara anak sendiri.

“Jumlah kos yang perlu dibayar ketika itu adalah sebanyak RM 226.76 sen yang perlu dijelaskan ketika rider sampai menghantar makanan,” katanya.

Bukan itu sahaja, difahamkan anaknya turut menggunakan perkhidmatan tunai semasa perkhidmatan (COD) ketika pesanan dibuat.

Alahai pandai dan comel betul anak ini kan…

Baca juga Redah hujan dari Ipoh ke HKL, pasangan suami isteri ini tak sangka dengan rezeki ALLAH…

Perkongsian tersebut telah mendapat perhatian warga netizen yang terhibur dengan apa yang telah terjadi.

Iklan

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet memberikan nasihat supaya ibu-ibu mengambil langkah berjaga-jaga dengan meletakkan kata laluan bagi mengakses aplikasi tersebut supaya anak mereka tidak lagi ‘tersengaja’ membuat pesanan sesuka hati.

Sharifah Nur Adleen turut berkongsi beberapa foto anaknya yang dikenali Azil Azeez.

Iklan

Katanya, anaknya yang berusia 4 tahun itu memiliki muka kiut tapi jangan tertipu, boleh buat 1001 hal dalam sehari dan seorang TikTokers juga.

Anak oh anak, buat hal betullah!

Sumber: Sharifah Nur Adleen