Ustazah Norhafizah Musa terima menantu ketiga, dua keluarga sahabat baik kini berbesan

A
A
A

USTAZAH Datuk Dr Norhafizah Musa figura dakwah yang dikenali ramai.

Tutur kata yang lembut tatkala menyampaikan usrah dan ceramah mudah menjentik hati.

Baru-baru ini, anak ketiga beliau, Nur Ne'ma al Solehah melangsungkan pernikahan dengan lelaki pilihan.

"Telah berlangsung pernikahan anakanda yang kami cintai, Nur Ne'ma al Solehah dan Afif Nu'man bin Azamirudin di Musolla Madinatul Huffaz dengan diiringi doa restu ibu bapa, datuk nenek dan seluruh keluarga," kongsinya.

Dalam pada itu, isteri kepada Ustaz Dr Azahar Yaakub itu turut menitipkan kesyukuran dan mendoakan agar ikatan yang terjalin berkekalan serta diberkati.

Sementelah kedua-dua belah keluarga pengantin lelaki dan perempuan merupakan rakan baik sebelum ini.

"Dua keluarga yang sejak dari dahulu bersahabat baik kini menjadi besan dengan bersatunya pasangan mempelai ini.

"Doa kami, mudah-mudahan pernikahan ini penuh keberkatan, barakah untuk seluruhnya.

Baca juga: Ustazah Norhafizah nenek pada usia 47 tahun, sambut cucu pertama Sara El Latheefa

"Barakah dengan apa yang akan dikurniakan oleh ALLAH untuk pasangan ini dan bermanfaat perkahwinan ini untuk ummah, aamiin.

"Alhamdulillah terima kasih pada sanak saudara dan rakan taulan yang mendoakan. Doakan pasangan mempelai mendapat segala kebaikan di dunia dan akhirat," titipnya.

Warganet turut menzahirkan ucapan tahniah dan mendoakan agar kebahagiaan Nur Ne'ma al Solehah dan pasangan kekal berpanjangan.

- "Tahniah dan selamat pengantin baru buat kedua mempelai semoga berbahagia sehingga ke jannah."

- "Alhamdulillah, tahniah ustazah dan ustaz. Sama cantik sama padan anak dan menantu, moga berkasih sampai syurga, aamiin."

- "Alhamdulillah syukur dan tahniah buat ustazah seisi keluarga."

- "Semoga rumahtangga ini dirahmati ALLAH dipenuhi mawaddah dan rahmat hingga akhir hayat."

Baca juga: Doa dan zikir ibu bapa untuk anak hadapi peperiksaan, kekuatan daripada Asmaul husna

Ustazah Norhafizah yang juga Tokoh Pendakwah Wilayah Persekutuan (Majlis Sambutan Maal Hijrah Wilayah Persekutuan) 2015 mendirikan rumah tangga dengan Ustaz Dr Azahar Yaakub dan dikurniakan tujuh cahaya mata.

Pada usia mencecah 43 tahun, beliau menjadi inspirasi ramai selepas menerima doktor falsafah (PhD) dari Akademi Pengajian Islam, Universiti Malaya, Malaysia dengan tesisnya bertajuk 'Pendekatan psikoterapi Islam dalam mengurus tekanan pesakit kanser payudara'.

Terdahulu, beliau memperoleh Ijazah Sarjana Dakwah dan Pembangunan Insan juga dari universiti yang sama.

Ustazah Norhafizah bertugas sebagai pensyarah kanan di Fakulti Sains Sosial Dan Kemanusiaan, Universiti Teknologi Malaysia, Kuala Lumpur sebelum bersara pada Mei 2022.

Kini, beliau dan suami merupakan pengerusi dan penasihat kepada Maahad Tahfiz Integrasi Madinatul Huffaz yang terletak di Gombak.

Baca juga: #SiBibirMerah: Restu ibu bapa dalam perkahwinan penting, bimbang bahagia hanya sekali, derita bersilih ganti

Sumber: Instagram Ustazah Datuk Dr Norhafizah Musa

Layari portal SinarPlus untuk info terkini dan bermanfaat!

Jangan lupa follow kami di TwitterInstagramYouTubeTiktok SinarPlus & Threads @sinarplus@threads.net. Join grup Telegram kami DI SINI untuk info dan kisah penuh inspirasi.

Jangan lupa dapatkan promosi istimewa MAKANAN KUCING TOMKRAF yang kini sudah berada di 37 cawangan KK Super Mart terpilih di Shah Alam atau beli secara online di platform Shopee Karangkraf Mall sekarang

Layari portal SinarPlus untuk info terkini dan bermanfaat!

Jangan lupa follow kami di Facebook, Instagram, Threads, Twitter, YouTube & TikTok. Join grup Telegram kami DI SINI untuk info dan kisah penuh inspirasi

Jangan lupa dapatkan promosi istimewa MAKANAN KUCING TOMKRAF yang kini sudah berada di 37 cawangan KK Super Mart terpilih di Shah Alam atau beli secara online di platform Shopee Karangkraf Mall sekarang

Teruskan membaca