PANDEMIK Covid-19 telah membuatkan kita lebih peka terhadap jangkitan virus dan kuman.

Sehubungan itu, Clorox memperkenalkan rangkaian Clorox Expert yang terdiri daripada Clorox Expert Disinfecting Wipes (dengan pek 15 dan 30 helaian kain pengelap) dan Clorox Expert Disinfecting Spray.

Produk-produk berkenaan akan membantu pengguna mendisinfeksi kediaman, tempat kerja, sekolah atau universiti secara profesional.

Pengarah Jualan dan Pemasaran Clorox Asia Tenggara, Paulo Lao berkata, kehadiran varian Omicron yang cepat merebak, menjadikan proses nyahkuman di permukaan keras perlu dilakukan dengan lebih kerap.

Jangan lupa follow kami Instagram! dan layari portal SinarPlus

Dapatkan info daripada SinarPlus! Join grup Telegram kami DI SINI


“Justeru, pastikan anda selalu membersihkan tempat yang kerap disentuh seperti kunci, tombol, pemegang pintu, telefon, komputer riba, meja, ruang dalaman kenderaan termasuk bungkusan yang dihantar,“ katanya.

Iklan

Pada masa sama, proses disinfeksi juga perlu dilakukan di dalam kenderaan.

“Jadi, gunakan Clorox Expert Disinfecting Spray untuk membasmi kuman pada permukaan keras dengan segera atau guna Clorox Expert Disinfecting Wipes untuk mengelap permukaan dengan lebih rapi. Jangan lupa untuk bersihkan bahagian dalam dan luar lubang pendingin hawa dan pemegang pintu.


Seperkara, sebelum membawa masuk pembelian barangan keperluan atau bungkusan ke dalam rumah, sembur terlebih dahulu permukaan barangan tersebut,“ katanya sambil memberitahu, Clorox Expert Disinfecting Wipes mampu membunuh 99.9 peratus virus dan bakteria termasuk Covid-19 hanya dalam 15 saat.

Kesemua inovasi baharu itu boleh didapati menerusi peruncit-peruncit terkemuka di seluruh negara. Untuk maklumat lanjut, layari https://www.cloroxmalaysia.com.

Iklan

Jangan lupa follow kami Instagram! dan layari portal SinarPlus

Dapatkan info daripada SinarPlus! Join grup Telegram kami DI SINI