INGINKAN sesuatu yang sedap dan mudah? Boleh buat resipi mini nutella cone ni. Sekali makan tak cukup pasti nak lagi. Jom cuba.

Bahan-bahan:

  • Kulit popia saiz 7.5 inci
  • Nutella
  • Pipping bag
  • Kacang cincang badam panggang/sprinkle
  • Air

Cara-cara:

1. Ambil kulit popia dan potong kepada tiga bahagian. Kemudian potong lagi tiga bahagian sehingga mendapat bentuk empat segi kecil.

2. Selepas itu, bentukkan popia yang dipotong tadi menjadi bentuk cone dan letakkan bahagian hujung dengan air

3. Buat sehingga habis kulit popia atau sebanyak mana yang anda inginkan.

4. Biarkan kulit popia tadi kering sehingga 3-4 jam.

5. Selepas itu goreng dengan api perlahan sehingga keperangan.

Iklan

6. Biarkan ia sejuk.

7. Selepas sejuk, pipping nutella ke dalam cone popia dan taburkan kacang badam panggang atau sprinkles.

Iklan

Siap! Boleh dihidangkan ketika hari raya. Selamat mencuba.

Penulis: Suhaila Ali
Sumber: Adikfoods