Sunting gambar nampak seperti 'pro', Capcut jadikan konten video lebih kreatif

A
A
A

SUNTINGAN gambar yang menarik ditambah dengan video kreatif boleh membuatkan konten yang dikongsikan dalam media sosial mempengaruhi jumlah tontonan.

Daripada pemerhatian penulis, antara aplikasi suntingan yang paling trending ialah Capcut-Video Editor.

Kepada pengguna TikTok, aplikasi itu nampaknya memang sesuai untuk anda.

capcut video editor

Baca juga MyUbat, aplikasi mudah untuk tempah stok, status ubat dan tarikh temu janji doktor hanya dari rumah

Berdasarkan komentar, rata-rata yang pernah menggunakan teknologi berkenaan sangat berpuas hati dengan ciri mudah yang ditawarkan.

Antaranya seperti fungsi pemisah (split), kawalan kelajuan, video terbalik, koleksi muzik, filter, kesan khas, pelekat dan teks.

Jangan lupa follow kami di Instagram!

Daripada itu semua, sudah tentu filter dan kesan khas yang paling menjadi tarikan untuk membikin konten video yang tampak lebih hebat.

Ciri baharu yang sentiasa dikemas kini dalam Capcut-Video Editor, membuatkan jumlah pengguna peranti iOS dan Android yang menggunakan ‘khidmat‘ aplikasi tersebut mencecah lebih 100 juta orang di seluruh dunia.

Layari portal SinarPlus untuk info terkini dan bermanfaat!

Jangan lupa follow kami di Facebook, Instagram, Threads, Twitter, YouTube & TikTok. Join grup Telegram kami DI SINI untuk info dan kisah penuh inspirasi

Jangan lupa dapatkan promosi istimewa MAKANAN KUCING TOMKRAF yang kini sudah berada di 37 cawangan KK Super Mart terpilih di Shah Alam atau beli secara online di platform Shopee Karangkraf Mall sekarang

Teruskan membaca