ANTARA hidangan istimewa yang kalian wajib cuba ialah variasi Gulai Kawah Pak Hamidi terdiri Gulai Kawah Daging Rebung Selat Melaka, Siput Sedut Masak Lemak Lata Kinjang dan Gulai Nangka Udang Diraja.”

Demikian rekomendasi lauk enak yang disyorkan oleh Cef Eksekutif Hotel Mercure Living Putrajaya, Cef Zaidi Mohammad kepada orang ramai yang merancang untuk berbuka puasa di Restoran Shabu Shabu & Grill.

Menurut cef berpengalaman itu, lebih 100 sajian yang berkonsepkan Bazaar Madani itu menampilkan hidangan utama khas yang dimasak menggunakan lima teknik tradisional iaitu panggang, kukus, bakar, rebus dan reneh.

Orang ramai juga dipelawa untuk merasai sajian unik seperti Salai Lemak Mek Tiqah yang menampilkan tiga jenis daging salai iaitu itik, daging lembu dan ikan keli.

Selain itu, Sup Pak Haji Balik Hari dan Sup Lutut Merah Singapura juga wajib dicuba, manakala Lidah Sapi Bakar Air Asam pula sesuai kepada penggemar pedas.

Bazaar Madani Mercure Living Putrajaya

 Alamat: Tower A, Menara Shaftsbury, Jalan Alamanda Presint 1, Putrajaya

 Masa: 6.30 petang hingga 10 malam (12 Mac hingga 8 April 2024)

 Menu Signatur: Gulai Kawah Daging Rebung Selat Melaka

Iklan

 Harga: RM148 (dewasa) dan RM98 (kanak-kanak 6 hingga 12 tahun)

 Facebook: Mercure Living Putrajaya

Instagram: @mercurelivingputrajaya

Iklan

 Layari portal SinarPlus untuk info terkini dan bermanfaat!

Jangan lupa follow kami di Twitter, Instagram, Threads, YouTube & Tiktok SinarPlus. Join grup Telegram kami DI SINI untuk info dan kisah penuh inspirasi.

Jangan lupa dapatkan promosi istimewa MAKANAN KUCING TOMKRAF yang kini sudah berada di 37 cawangan KK Super Mart terpilih di Shah Alam atau beli secara online di platform Shopee Karangkraf Mallsekarang!