ANAK buah penulis yang merupakan seorang Penolong Perubatan di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM). Beberapa bulan lalu, beliau pernah bersembang tentang pengorbanan seorang doktor yang hamil sedang bertarung bersama petugas barisan hadapan menangani Covid-19.

Kisah itu menimbulkan kekaguman penulis. Mana tidaknya, melawan virus yang tidak boleh dilihat ditambah dengan membawa satu nyawa di dalam badan, bukan satu perkara mudah.

Selepas itu, individu yang disebut-sebut oleh anak buah penulis rupa-rupanya ialah Dr Tengku Ezulia Tengku Nun Ahmad. Penulis mengetahui mengenai selepas beritanya tersiar di majalah Nona terbitan Karangkraf beberapa bulan lalu.

Usaha SinarPlus untuk mewawancara empunya diri menjadi kenyataan apabila beliau menjawab mesej yang dihantar melalui Instagram.

Iklan

ezuliaIkuti perkongsian lanjut beliau dengan melayari E PAPER SINARPLUS terbitan Sinar Harian pada minggu ini atau klik Dr Tengku Ezulia, Pilih Instagram Dan TikTok Sebar Ilmu Perubatan ENT

Iklan

Pada masa sama, pelbagai kisah masyarakat, kesihatan dan gaya hidup turut disajikan antaranya, Batu Hempedu Sering Melanda Wanita dan Rojak Sotong Gergasi Di Melaka.