PELAKON Hrithik Roshan menulis surat terbuka yang ditujukan kepada anak Shah Rukh Khan, Aryan Khan.

Baru-baru ini Aryan Khan, 23, ditangkap oleh Biro Pengawalan Narkotik setelah selepas ditemui dadah di kapal pelayaran yang menuju ke Goa pada Ahad.

Melalui pesanan itu yang dimuatnaik di Instagram, Hrithik Roshan meluahkan simpati atas apa yang berlaku.

Aktor berusia 47 tahun itu menitipkan pesan buat Aryan. Katanya ‘kegelapan’ dan ujian perlu dilalui untuk menghargai ‘cahaya’ pada masa akan datang.

“My dear Aryan,

“Hidup adalah perjalanan yang pelik. Hebat kerana penuh dengan ketidakpastian dan dugaan yang disangka-sangka, tetapi Tuhan itu baik.

“Dia hanya memberikan bola yang paling sukar dan permainan yang paling sukar untuk dimainkan. Kamu tahu kamu dipilih ketika di tengah kekacauan ini kamu dapat merasakan tekanan untuk menahan diri.

“Dan saya tahu kamu mesti merasakannya sekarang. Kemarahan, kekeliruan, rasa tidak berdaya. Aaah, ia bahan yang sangat diperlukan untuk membakar pahlawan dari dalam diri kamu.

“Tetapi berhati-hatilah, ia juga membakar barang-barang baik … kebaikan, kasih sayang, cinta. Biarkan diri anda terbakar, tetapi cukup .. Kesalahan, kegagalan, kemenangan, kejayaan … semuanya sama jika kamu tahu bahagian mana yang harus disimpan dan bahagian mana yang harus dibuang dari pengalaman.

“Tetapi ketahuilah bahawa kamu dapat berkembang dengan lebih baik bersama mereka semua itu. Saya mengenali kamu sebagai seorang kanak-kanak dan kini sebagai seorang lelaki. Laluinya dan miliki semua yang kamu alami. Mereka hadiah untukmu. Percayalah.

“Pada masa kamu menyambungkan titik-titik … Saya berjanji segalanya akan masuk akal.

“Tenang . Perhatikan. Untuk masa depan yang cerah, kamu mesti melalui kegelapan.

“Sayang kamu,” titipnya.

Iklan

Baca juga: Aryan Khan Dan Tujuh Rakan Dihadapkan Ke Mahkamah

Hrithik pernah berlakon dengan Shah Rukh Khan dan difahamkan kedua-duanya rapat sejak sama-sama berlakon dalam Kabhi Khushi Kabhi Gham.

Beliau juga bapa kepada dua anak lelaki remaja iaitu Hrehaan, 14 dan Hridhaan, 13.

Iklan

Hrithik bukanlah satu-satunya rakan artis yang menyatakan sokongan Shah Rukh dan keluarga. Salman Khan dan adiknya Alvira Khan Agnihotri adalah antara yang pertama menghubungi Shah Rukh dan isterinya, Gauri Khan, setelah penangkapan Aryan.

Berita penahanan Aryan menjadi bualan ramai di India buat masa ini. Terdahulu, Aryan sebelum itu ditahan bersama tujuh yang lain termasuk dua wanita ketika berparti dalam sebuah kapal persiaan Cordelia, yang menuju ke Goa dari Mumbai pada malam Ahad.

Ketika serbuan dilakukan, Biro Pengawalan Narkotik menemui 13 gram kokain, 21 gram kanabis, 22 pil methylenedioxymethamphetamine (MDMA) dan 5 gram dadah jenis mephedrone (MD) dan wang tunai Rs 1.33 lakh (RM7,467).

Jangan lupa follow Sinarplus di Instagram! 

Sumber: @hrithikroshan