‘Sama-sama sembuh daripada trauma, berpimpin tangan dengan papa.’ Perbualan Farah Lee & Maream bikin sebak!

A
A
A

‘Sama-sama sembuh daripada trauma, berpimpin tangan dengan papa.’ Farah Lee kongsi perbualan bersama Maream sebelum nikah bikin sebak!

KISAH perkahwinan kali kedua pempengaruh terkenal, FarahLee masih menjadi bualan ramai sehingga kini.

Sementelah, empunya diri turut berkongsi cerita menerusi media sosial miliknya.

Terbaharu, ibu kesayangan Maream Esabel itu baru-baru ini memuat naik luahan hati usai dua minggu bergelar isteri kepada Fuad Hashim.

Apa yang membuatkan ramai sebak dan tersentuh hati adalah kata-kata tersebut ditujukan buat anak tersayang.

farah

Umum mengetahui hubungan antara ibu dan anak ini cukup erat. Malah, sewaktu Farah mengambil keputusan menyambung pengajian suatu ketika dahulu, beliau turut membawa bersama anak perempuannya itu.

Baca ni ‘Done kahwin lagi sekali.’ Kongsi gambar busana pengantin, Farah Lee kembali bergelar isteri

Berikut SinarPlus kongsikan kembali throwback perbualan antara mereka berdua sebelum berlangsungnya majlis pernikahan.

Akui Farah, menyedari betapa pentingnya kehadiran seorang lelaki bergelar ayah untuk anaknya yang sedang membesar, membuatkan beliau mengambil keputusan mendirikan rumah buat kali kedua selepas tujuh tahun hidup solo.

"Eh, Omma tak tukar lagi nama?" bila Maream tengok saya simpan nama Fuad still as 'Fuad Rider. Mungkin dia mengharap saya tukar jadi 'sayang' ke apa kot. Nanti lah Maream, omma busy lagi nak fikir.

farah 1

Baca lagi ‘All the best daddy’ Lebih 20 tahun mengacara Ally Iskandar kembali jadi cikgu, titipan Farah Lee jadi tumpuan

“Dia (Maream) telah melalui banyak perkara. Saya tahu bukan mudah baginya untuk mengalu-alukan seseorang yang baharu dalam hidup kami. Namun, salah satu sebab utama saya untuk berkahwin adalah untuk menawarkan dia seorang 'figura bapa' dalam kehidupan sehariannya. Sebab banyak mana kasih sayang ibu pun, takkan sama dengan kehadiran seorang bapa. Jadi, sebelum saya berjumpa dengan Fuad, saya sudah sediakan dia untuk kemungkinan saya berkahwin semula,” ujar Farah.

Baca juga ‘Kenapa perlu lelaki kalau boleh hidup sendiri?’ Moto hidup Farah Lee 5 tahun lalu sebelum hati dicuri Fuad Hashim

Malah katanya, biarpun tidak memerlukan kebenaran si anak jika dirinya mahu berkahwin semula, namun Farah tetap memikirkan akan kepentingan anaknya.

"Maream, saya nak awak tahu walaupun saya tak perlukan kebenaran awak untuk berkahwin, fikiran awak sangat penting bagi saya.

farah 3

"Awak sedia maklum hubungan saya dengan Pakcik Fuad, kan? Alhamdulillah, setelah membuat pertimbangan dan perbincangan yang teliti, Saya telah memilih untuk menerima lamarannya. InshaAllah, majlis akad nikah kita ditetapkan pada 5 Jan."

Dia menangis, "Saya takut jika ayah baru saya teruk. Saya sedih kerana awak akan membahagikan perhatian awak.”

“Awak kenal Pakcik Fuad kan? Awak rasa dia jahat ke?”, dia menggelengkan kepalanya.

Baca juga ‘Cantiknya rumah. Suka konsep retro tu, simple.’ Farah Lee kongsi dekorasi rumah raih pujian ramai. Klasik & nampak tenang!

“Saya takut juga, Maream, tapi saya percaya dia boleh jadi ayah yang baik untuk awak, inshaAllah. Ya, ada orang lain yang tinggal bersama bermakna kurang perhatian saya, tetapi awak akan mendapat perhatian tambahan daripada orang lain itu. Lebih ramai orang bermakna lebih banyak cinta yang anda akan terima. Apa pendapat anda?"

"Ya, saya setuju. Saya gembira untuk awak, omma. Saya cuma nak awak bahagia. Saya pun suka dia sebenarnya."

Dedah Farah lagi, Maream antara insan penting dalam perancangan majlis perkahwinannya itu.

farah 4

"Saya memastikan Maream terlibat sejak hari pertama. Pada hari saya memperkenalkan Fuad kepadanya, saya bertanyakan pendapatnya tentang Fuad, saya memberinya penghormatan untuk menjadi pembawa cincin kami, saya bertanya idea tentang perkahwinan kami; sut, tema, warna, dan lain-lain.

Baca lagi Kongsi mainan bentuk angsa hiasan honeymoon, warga maya ‘usik’ Ally Iskandar wish selamat pengantin baru untuk Farah Lee

"Saya pastikan dia bersama saya semasa pintu masuk perkahwinan, saya biarkan dia memutuskan apa yang perlu dipanggil Fuad selepas berkahwin. Saya mahu Maream rasa termasuk kerana ini adalah hidupnya juga.

"Alhamdulillah, dia menyesuaikan diri dengan baik. Terima kasih kerana menjadi sumber kekuatan saya, kerana sentiasa berada di sana, dan untuk cinta, Maream,” ungkap Farah penuh makna.

farah 5

Layari portal SinarPlus untuk info terkini dan bermanfaat!

Jangan lupa follow kami di TwitterInstagramThreadsYouTube & Tiktok SinarPlus. Join grup Telegram kami DI SINI untuk info dan kisah penuh inspirasi.

Jangan lupa dapatkan promosi istimewa MAKANAN KUCING TOMKRAF yang kini sudah berada di 37 cawangan KK Super Mart terpilih di Shah Alam atau beli secara online di platform Shopee Karangkraf Mall sekarang

Layari portal SinarPlus untuk info terkini dan bermanfaat!

Jangan lupa follow kami di Facebook, Instagram, Threads, Twitter, YouTube & TikTok. Join grup Telegram kami DI SINI untuk info dan kisah penuh inspirasi

Jangan lupa dapatkan promosi istimewa MAKANAN KUCING TOMKRAF yang kini sudah berada di 37 cawangan KK Super Mart terpilih di Shah Alam atau beli secara online di platform Shopee Karangkraf Mall sekarang

Teruskan membaca