Dipercayai sejak dulu lagi, inovasi ubat gigi baharu Systema 4 kali lebih berkesan mencegah masalah gusi

SYSTEMA, salah satu jenama penjagaan mulut terkemuka di Jepun memperkenalkan inovasi produknya yang terbaharu baru-baru ini.

Pengurus Kanan Bersekutu, Lion Corporation Jepun (Bahagian Antarabangsa), Kenichi Shirota berkata, formulasi ubat gigi Systema Advance antara lain menggabungkan tiga bahan utama yang memecahkan biofilem plak.

“Selain itu, ia berfungsi membasmi bakteria penyebab masalah gusi yang tersembunyi di dalam poket gusi.

“Ia juga terbukti secara klinikal empat kali lebih berkesan dalam mencegah isu berkenaan,” katanya selepas melancarkan kempen Be #GumProud sempena Hari Kesihatan Gusi dengan kerjasama Persatuan Periodontologi Malaysia di Kuala Lumpur baru-baru ini.

BACA JUGA: Mahu elak gusi berdarah dari terus berterusan, boleh cuba guna ubat gigi ini

BACA JUGA: Teruk ‘dikerjakan’ nyamuk Aedes! 390 juta jangkitan dengan 20,000 kematian dicatatkan setiap tahun. Amaran untuk kita semua

Dalam pada itu, rangkaian berus gigi Systema yang menggunakan bulu berus tirus 0.02 milimeter bukan sahaja dapat membuang plak secara fizikal daripada celah, poket dan sepanjang garis gusi, malah dapat membantu memberi 40 peratus pembersihan yang lebih baik.

Iklan

Untuk maklumat lanjut layari https://systema.my/.

Iklan

Layari portal SinarPlus untuk info terkini dan bermanfaat!

Jangan lupa follow kami di TwitterInstagramYouTube & Tiktok SinarPlus. Join grup Telegram kami DI SINI untuk info dan kisah penuh inspirasi.

Jangan lupa dapatkan promosi istimewa MAKANAN KUCING TOMKRAF yang kini sudah berada di 37 cawangan KK Super Mart terpilih di Shah Alam atau beli secara online di platform Shopee Karangkraf Mall sekarang!