HomeTagsHotel

hotel

Ibu bapa sibuk berkaraoke, tak sedar anak jatuh dari tingkat 3 hotel

IBU bapa sedang berkaraoke tidak menyedari anak lelaki maut dalam keadaan tragis selepas terjatuh dari tingkat tiga di sebuah hotel di Pekanbaru, Riau, Indonesia. Sesungguhnya...

Gara-gara beri rating hotel 6/10, pelanggan diancam saman lebih RM300K

SETIAP kali ingin menempah penginapan di mana-mana hotel atau resort, ramai di antara kita akan membaca ulasan atau ‘review’ terlebih dahulu bagi memastikan penginapan...

Antara 6 hotel dah tutup operasi, Hotel Istana juga umum berita mengejut, tawar VSS kepada pekerja

SETELAH lebih setahun berdepan pandemik Covid-19, sektor perhotelan negara semakin nazak apabila banyak hotel dilaporkan sudah ‘check out’ daripada bisnes perhotelan sama ada menutup operasi...

Hotel pilihan instafamous, wajib pergi ni!

SETIAP kali pergi bercuti, perkara yang menjadi keutamaan dan paling diberi penekanannya pastinya, lokasi penginapan. Terdapat sebahagian daripada kita lebih cenderung memilih resort atau inap...

6 panduan asas pilih ‘port’ penginapan murah, selesa dan berbaloi untuk bercuti atau melancong

SETIAP kali pergi bercuti atau melancong, pastinya salah satu perkara yang paling utama untuk difikirkan adalah tempat penginapan. Masakan tidak, terdapat pelbagai jenis penginapan...

Dinobatkan sebagai Hotel Terbaik di Dunia 2020, ini rupanya ciri-ciri Hotel Capella di Bali

MEMANG banyak hotel unik dan menarik di dunia ini. Kat Malaysia saja pun banyak pilihan menarik sampai kita tak tahu dan tak berkesempatan nak...

Hotel Four Points By Sheraton ditutup, cara ucap selamat tinggal runtun jiwa warganet

PENUTUPAN operasi hotel-hotel terkemuka di negara bukan perkara baharu.  Sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan sejak 18 Mac lalu pelbagai sektor ekonomi terjejas. Industri perhotelan salah...