BERMULA pada tahun ini, rakyat Malaysia berpeluang menikmati produk eksklusif dari Kepulauan Solomon seperti SolTuna, Coco Soap dan KOSI.

SolTuna merupakan tuna yang diperoleh dari Lautan Pasifik yang diproses segar.

Coco Soap, Islands’ Own dan KOSI daripada Kokonut Pacific Solomon Islands pula berupa produk penjagaan diri berasaskan kelapa.

Kesemua produk itu diedarkan oleh Bountiful Ventures Sdn Bhd.

 

Baca juga Guna bahan mentah segar dari ladang sendiri untuk memasak, Farm Cafe di Batu Caves jadi buruan pencinta makanan

solomon produk

Baca juga Nasi Kibas Dulang Besar pukau selera. Menu signatur hotel ini jadi rebutan

Dalam pada itu, Duta Besar Kepulauan Solomon, Salana Kalu berkata, pihaknya berbangga dapat membawa produk terbaik mereka ke Malaysia iaitu negara pertama di rantau ASEAN.

solomon produk

Iklan

“Ini merupakan peristiwa penting bagi kami kerana perkongsian perdagangan ini menyokong kehidupan nelayan dan petani tempatan serta keluarga mereka di Kepulauan Solomon,” katanya dalam satu kenyataan.

solomon produk

SolTuna, Coco Soap dan KOSI itu boleh dibeli di Jaya Grocer dan secara dalam talian (https://medellamy.easy.co/).

Iklan

Layari portal SinarPlus untuk info terkini dan bermanfaat!

Jangan lupa follow kami di TwitterInstagramThreadsYouTube & Tiktok SinarPlus. Join grup Telegram kami DI SINI untuk info dan kisah penuh inspirasi.

Jangan lupa dapatkan promosi istimewa MAKANAN KUCING TOMKRAF yang kini sudah berada di 37 cawangan KK Super Mart terpilih di Shah Alam atau beli secara online di platform Shopee Karangkraf Mall sekarang